MEDIA

www.paauwerkartracing.nl/news

Start84.nl editie januari 2017

Start84.nl editie januari 2017

Tekst: Raymond Lansink Foto: Michael Melis

 

Chrono Racing YouTube

Chrono Racing YouTube

Round 6 NL kampioenschap KZ2 2016 Genk 

Race 1 https://youtu.be/QckHefBBfo8

Race 2 https://youtu.be/QspAdg89CDc

Race 3 https://youtu.be/j0focWpcoSw 

Autosport.nl - karting over NK Genk 2-10-2016

Donuts tijdens ereronde van NL Kampioen KZ2 @Kartphoto
Donuts tijdens ereronde van NL Kampioen KZ2 @Kartphoto

#KZ2 PDB Racing Team #NK2016 Chrono Racing Kartphoto
Autosport.nl over de zesde en laatste ronde van het NK 2016, dat op 2 oktober afgesloten werd op Karting Genk
Tekst: Raymond Lansink
Foto's: Michael Melis
KZ2
18 punten zat er tussen kampioenschapsleider Guust Specken en achtervolger Finn Kooijman. Het hele seizoen al zijn deze twee racers aan elkaar gewaagd en ik durf te stellen dat de dit jaar internationaal opgedane ervaring (met winst in de laatste DKM) van Guust Specken hem het Kampioenschap gebracht heeft. Guust heeft dit jaar Nationaal en Internationaal mooie dingen laten zien en kwam naar Genk als The man to beat. Dit gebeurde ook maar niet door Finn Kooijman. Good old Joey Hanssen pakte twee fantastische overwinningen en de dag winst en Guust Specken werd drie keer tweede en pakte de beker met de grote oren. Finn Kooijman maakte indruk in de kwalificatie en met winst in race één maar kon het niet afmaken. Echter heeft Finn laten zien dat hij nog steeds een groot talent is en gruwelijk goed gas kan geven. Specken nam met dit kampioenschap (tijdelijk) afscheid van de actieve racerij, niets mooier dan stoppen op het hoogtepunt. Maar volgens mij deed Joey Hanssen dat twee jaar geleden ook. Oftewel we zien het na de winterstop. Op naar 2017.
Voor het complete artikel, hierbij link https://bit.ly/2ebpSKc

Guust Specken in Motorsport.de

https://de.motorsport.com/dkm/photo/main-gallery/guust-specken-in-der-dskm-siegreich-10843362/?

Autosport.nl - karting over NK Berghem 21-8-2016

Foto: @Kartphoto Michael Melis
Foto: @Kartphoto Michael Melis

Tekst: Raymond Lansink
Foto's: Michael Melis 

 

 

In de KZ2 was het hammer time voor Guust Specken, hij heeft zijn kart momenteel dusdanig onder controle dat hij hard gaat op een droge en natte baan en of het nu 35 graden is of 15 Guust gaat hard. Met een pole position en twee race overwinningen bouwt hij zijn voorsprong op zijn directe belager Finn Kooijman weer iets uit. Ook goed op dreef was good old Joey Hanssen die slim rijdend tweede werd net voor Martijn van Leeuwen die de derde race van de dag op zijn naam schreef. Finn Kooijman werd vierde overall en verliest 10 punten op Guust Specken in het kampioenschap wat gelukkig voor de toeschouwers nog niet beslist is.

 

Link voor het complete Autosport.nl - karting verslag over het NK in Berghem

Autosport.nl DKM: Nederlanders maken indruk tijdens 2e Deutsche Kart Meisterschaft Ampfing

DSKM start race 2
DSKM start race 2

Tekst: Raymond Lansink
Foto's: Michael Melis 

 

9x kans op Nederlands eremetaal in de DSKM KZ2
Ja als 20% van het startveld de Nederlandse nationaliteit heeft kun je rustig stellen dat de Nederlanders kansrijk zijn. Zeker als we kijken wat voor kwaliteit we binnen de landsgrenzen hebben. In de kwalificatie zagen we al dat er kansen lagen met drie Nederlanders in de top 10, met als best geplaatste Dylan Davies voor Keijzer Racing op een tweede plek. Guust Specken op zijn vers gefabriceerde Gillard was weer eens onderweg met zijn oude monteur "pijp" Blom en verraste met een 4e plek in zijn groep en een 7e plek overall en kort daarachter Ricardo Romkema op 9. Oftewel de mannen hadden goede uitgangsposities voor de finales. In Finale race één pakt Guust Specken een fantastische derde plek ruim voor nummer vier Jorrit Pex, voor privateer Specken een fantastisch resultaat in dit veld van wereldtoppers. De tweede race word gewonnen door Jorrit Pex en Guust Specken valt op plek 4 net naast het Podium. Het grootste compliment ging trouwens naar pa Specken toen meervoudig wereldkampioen Foré kwam informeren naar de motor tuner van Guust want die motor wou hij wel eens proberen. Kon hij weten dat dit huisvlijt is van de familie Specken.

Lees hier het complete artikel van Autosport.nl 

Kartmagazine.de verslag van DKM2 in Ampfing 10-12 juni

Kartmagazine.de verslag van DKM2 in Ampfing 10-12 juni
DSKM Rennen 1: Marco Ardigo triumphiert im Regen
Nach Pech in Wackersdorf, läuft das Rennwochenende in Ampfing für Marco Ardigo (Tony Kart Racing Team) bisher nach Plan. Der italienische Topfahrer siegte gestern in beiden Vorläufen und knüpfte im ersten Finale daran nahtlos an. Mit einem guten Start verteidigte er seine Spitzenposition und hielt seinen ärgsten Wiedersacher Patrik Hajek (Komsic Racing Departement) auf Distanz. Der Tscheche war annähernd so schnell wie der Italiener und holte sich Rang zwei. Klarer Dritter war beim Fallen der Zielflagge Guust Specken vor Jorrit Pex (CRG Holland) und Paolo de Conto (Renda Motorsport). CRG-Pilot Dylan Davies (CRG Keijzer Racing Team) musste einen Rückschlag verkraften, bis kurz vor Rennende auf Rang vier, schied er noch vorzeitig aus. Launisch war das Wetter, nach den starken Regenschauern zeigte sich pünktlich zum Start die Sonne. Das gesamte Feld startete aber mit Regenreifen.
 
DSKM Rennen 2: Jorrit Pex siegt im zweiten Lauf
Mit einer spannenden Anfangsphase begann der zweite Durchgang der Deutschen Schalt Kart Meisterschaft. In den ersten Runden hingen 14 Fahrer eng zusammen und kämpften um die Top-Plätze. Auf dem ersten Rang etablierte sich zu Beginn Marco Ardigo (Tony Kart Racing Team), doch der vierfache Champion Jorrit Pex (CRG Holland) verhinderte einen Doppelerfolg des Italieners. Trotz Rippenproblemen kämpft er sich an Ardigo vorbei und feierte einen weiteren Sieg. Endgültig bezogen waren zehn Runden vor Ende auch die weiteren Positionen. Hinter Pex und Ardigo folgte Paolo de Conto (Renda Motorsport). Pech hatte Davide Fore (Gold Kart Racing Team), der in der letzten Runde nach einem Gerangel mit Stan Pex (CRG Holland) ausschied. Auf Rang vier kam dadurch Guust Specken nach vorne, Stan Pex folgte als Fünfter. Erfolgreichster Fahrer aus Deutschland war beim Überqueren des Zielstrichs André Matisic (Solgat Motorsport) als 14.
Foto: @Kartphoto

NK3 Veldhoven op Autosport.nl

Lees het volledige artikel op Autosport.nl

 

Bard Verkroost, Guust Specken en Finn Kooimjan stonden na de kwalificatie van de KZ2 op de eerste drie plaatsen en dit beloofde weer een mooie strijd te worden voor de zondag. Echter het geluk was dit weekend niet aan de zijde van Bard Verkroost met als dieptepunt de startcrash in race twee. Race twee was sowieso een dieptepunt qua uitvallers met 10 van de 24 gestarten niet aan de finish. Wie het wel goed deed was Finn Kooijman die slim rijdend de dagwinst binnen haalde, en zo een bekroning voor het harde werk de afgelopen maanden. Wie ook goed op dreef was is Arjan Kievitsbosch, die door drie keer in de top drie te finishen de tweede plek pakt in de dag rangschikking. Helemaal een verassing op het podium is Lorenzo van Riet. De debutant in de KZ2 krijgt samen met zijn monteur het materiaal steeds beter onder controle en pakt een hele knappe derde plaats na een ietwat teleurstellende kwalificatie. Het is mooi om te zien dat meerdere debutanten bij het NK in de KZ hun materiaal steeds beter leren kennen en dit tot mooie resultaten leid. Oftewel Nick Smit komt eraan en ook een Joey Veenstra die na de laatste vrije training het spoor volledig bijster leek doet toch gewoon leuk mee. Oftewel de KZ2 leeft weer als vanouds en is niet voor niets de koningsklasse van de kart sport.

kz2

De volgende race is alweer over drie weken op Kerpen. Een echt circuit met een lang rechte eind en zoals de duitsers mooi kunnen zeggen enkele mut kurven waar de jongens van de mannen gescheiden worden. Dus op naar Kerpen.

Autosport.nl/karting over NK1 Berghem

Chrono NK
Chrono NK

"A walk in the park, daar leek het niet op na de kwalificatie van de KZ2 maar dat werd het wel voor Guust Specken. De kart speaker annex kart coureur reed naar drie klinkende overwinningen met elke wedstrijd enkele seconden voorsprong. Runner up aan het einde van het weekend en pole sitter na de kwalificatie Finn Kooijman kon het niet bolwerken tegen Guust, in de eerste twee wedstrijden van de dag reed Finn aan het begin van de wedstrijd aan kop maar telkens kwam Guust voorbij en verdween uit het zicht"

Lees het volledige artikel

Race report BNL2 Ostricourt

Race report BNL2 Ostricourt

Guust en Chris McCarthy maakten race report voor de BNL Karting Series website na de races van zaterdag.

 

 

News

 

05/07/2015BNL 2 - Day 1

 

The first day at Ostricourt was nothing short of action packed! We had everything, demanding victories, too close to call, last lap lunges, first lap woes and some fantastic racing in the middle. Here’s how it all unfolded in each class…

Lees het complete verslag

 

Racexpress over DKM1

DKM1
DKM1

Grote Nederlandse successen bij het eerste DKM op Prokart Raceland in Wackersdorf

Lees artikel door Bas Kaligis • 4 mei 2015 14:27

 

Tevens voor terugkijken van de livestream beelden

 

 

 

 

 

Race report DKM1 Wackersdorf door Guust Specken

DSKM1 Wackersdorf podium race2 Foto: Kart-Magazin.de
DSKM1 Wackersdorf podium race2 Foto: Kart-Magazin.de

DKM1 Wackersdorf (30 april – 3 mei 2015)

 

Wat er aan vooraf ging

Na de teleurstellende CIKFIA EK wedstrijden in Sarno 15-19 april, waar alles tegen zat. En de Wintercup in Lonato 20-22 februari: DQ in kwalificatie, slechte heats, in second chance race van 31 naar 7, dus geen finale, terwijl daar wel de snelheid voor was. In Wackersdorf moest het dus gaan gebeuren! Vorig jaar wisten we in het 2014 DSKM kampioenschap op het podium te eindigen op P5 en dat is wat we dit jaar willen evenaren / verbeteren.

  

Vrijdag
Eerste trainingsdag voor de wedstrijd, vrijwel heel de dag regen gehad, alleen de laatste training voor de middagpauze (3e training), was droog. Heel de dag was ons tempo goed, zowel in het nat als in het droog. We konden veel proberen met het chassis en de baan weer leren kennen na afwezigheid van een jaar op het zuid Duitse circuit. 
We waren erg tevreden met deze dag, snelheid was goed en ik zat goed in m´n vel.

 

Zaterdag
Vast op het DKM programma volgen op zaterdag de kwalificatie en de heats. Voordat de kwalificatie begon was er nog een vrije training, we hadden nog 20 minuten om de kart zo goed mogelijk af te stellen voor de kwalificatie, de baan was echter nog half nat, half droog dus nieuwe banden hadden niet echt zin naar onze mening, mede dankzij het feit dat we vrijdag al een keer op nieuwe slicks vertrokken waren. De training verliep niet zoals verwacht, al in m´n opwarmronde brak er een as in de versnellingsbak. Gelukkig hadden we de regenkart standby staan, waarop we de slicks monteerden. We wisten een 3e tijd in de ochtendtraining te realiseren.
De kwalificatie ging niet verkeerd, na wat minuten wachten gingen we naar buiten. Naar aanleiding van een slechte kwalificatie in Sarno, koos ik er deze keer voor om achter iemand aan te gaan. Ik had goede snelheid, maar reed mijzelf 2x klem op de rijder voor me, uiteindelijk een 3e tijd in de groep en een 9e tijd overall, een goed uitgangspunt voor de heats.
Heat 1 was chaotisch, na 3x herstarten mochten we de 4e keer eindelijk weg, m´n start was slecht en ik verloor een aantal plaatsen. Na 13 ronden wist ik 1 plaats te pakken ten opzichte van mijn startplek, ik werd 5e.
Heat 2 was de start beter, ik wist 1 plek te pakken en ik bleef op P5 rijden tot 5-6 ronden voor het eind, iets met de carburateur ging mis waardoor ik 6 plekken verloor, hiervan wist ik er uiteindelijk nog 2 terug te pakken en zo op een 9e plaats te finishen. Erg jammer want er had veel meer in gezeten. Na de heats was ik uiteindelijk 10e.

 

Zondag
De dag van de 2 finale wedstrijden, voorafgaand nog een training. Deze was in het nat en ging best goed, midden in de sessie kwamen we nog binnen om iets aan te passen aan de setup, op dat moment stonden we 2e, na 10 minuten warm-up was dat uiteindelijk P7.
Race 1 was ik goed van start in het nat en ik wist direct 3 plekken goed te maken. De condities waren echter lastig, omdat de baan erg hard opdroogde. De kart voelde niet perfect aan en zelf maakte ik ook wat fouten. Na 23 ronden finishte ik op P8, niet slecht zou je zeggen, maar omdat er 4 rijders die voor me stonden bij de start, waren uitgevallen vonden we het resultaat eigenlijk best slecht.
Race 2 was de baan helemaal droog en startte ik dus vanaf P8, ik had een goede start en won een plaats. Voornamelijk in de beginfase was ik erg snel en kon ik een paar plaatsen pakken. De 2e helft van de wedstrijd was ik constant in gevecht met Norris, Kooijman en Fore. Na een race over 23 ronden kwam ik als 4e over de finishlijn! Deze wedstrijd voelde alles veel beter aan, dan in race 1 en reed ik ook zelf een betere wedstrijd.

 

Na de eerste 2 races van het seizoen staan we 4e in het kampioenschap, dat is een goede uitgangspositie voor de rest van het seizoen.

  •        12-14 juni Genk
  •        31 juni-2 augustus Ampfing
  •        4-6 september Oschersleben
  •        2-4 oktober Kerpen

NL Race report BMC1 Ostricourt door Guust Specken

BMC1 Ostricourt
BMC1 Ostricourt

Jl. 29 maart speakerde Guust de BMC wedstrijden in het o zo natte Ostricourt, Jerome vroeg Guust om een verslag:

 

 

NL Race Report   31-03-2015

 

De Belgian Max Challenge is van start! Afgelopen zondag was op het zeer natte circuit van Ostricourt de aftrap van het kampioenschap. Rijders, monteurs, officials en vlaggenisten hebben de hele dag afschuwelijk weer te verduren gekregen, maar dat maakte de races daardoor zeker niet minder interessant! 

 

Lees verder op de BMC site

 

Fotoalbum Foto's door Kartphoto.com

 

Verslag DKM4 in Kerpen

DKM4 Kerpen
DKM4 Kerpen

Bron en volledige artikel: DKM

NEW WINNERS AT THE DKM IN KERPEN

15.09.2014

Last weekend (September 13th-14th 2014), the seventh and eighth ranked races of the German Kart Championship took place on the Erftlandring in Kerpen. 118 participants started at the three DMSB grade series and provided a lot of variety due to six different winners. Everything’s still possible at the Championships.

The participation was high again at the fourth event of the German Kart Championship. The three grade series of the German Motorsport Foundation (DMSB) were well filled once again, counting 118 drivers, and promised lots of excitement. More than 1000 spectators followed the races of the highest German kart racing series on Sunday.

This time, the 1.107m long Erftlandring was a huge challenge. The track was opened in the spring of 1980 and belongs to the most traditional ones in Germany. Numerous successful motorsport careers began on this track. Due to a couple of stings, the drivers have to find the right path in Kerpen to be able to finish in the front of the field. The best at this task were Jorrit Pex, Simo Puhakka (both DSKM), David Beckmann, Mick Junior (both DJKM), Jehan Daruvala and Sasakorn Chaimongkol (both DKM). These six shared the victories between them on Sunday evening and ended up on top of the podium.

DSKM: Jorrit Pex and Simo Puhakka celebrate their first victories of the season

Counting 48 drivers, the German Shifterkart Championship was the strongest force in Kerpen once again and provided exciting races. The first surprise already happened during qualifying, when Marijn Kremers (AVG Racing Team) set a new track record with a time of 41,957 seconds. He was very excited about this: “I’m very proud to have set this new record. This is something you don’t achieve too often. I like this track and have always been fast here. Everything just went perfectly during qualifying.” The Birel-driver drove in the front of the top-class field during the following heats as well and was able to defend his top position due to two victories. Next to him, threefold Champion Jorrit Pex (CRG Holland) took his place. Having only been on eighth place after qualifying, the heats went considerably better. “I won once and came in second twice which is a great achievement and makes me confident about tomorrow”, rejoiced Pex in the evening.

The first final started with a slight setback for pole-setter Marijn Kremers. He got turned around right after the start and had to hurry after the field. In the meantime Jorrit Pex controlled the events at the front and drove towards his first victory of the season due to a confident performance. “I’m really happy about my success. Due to Rick Dreezen’s falling out, things are now getting exciting again regarding the Championship”, Pex said positively. Regarding the second place, things seemed to point towards a success for German Maik Siebecke (SRP Racing Team), but he took a slight detour into the off during the eighth lap and fell back considerably. There then was a tight fight for second place up until the end of the race, which was won by Irish John Norris (Mach1 Motorsport) in front of Davide Foré (DTK Racing Team Poland). Simo Puhakka (AVG Racing Team) achieved fourth place in the end in front of Finn Kooijmann (CRG Holland). As best German driver, Tom Lorkowski (Maxim Recycling Racing Sports)  came in sixth in front of Menno Paauwe, Guust Specken (P.D.B. Racing Team), Tim Berndt and Pawel Myszkier (Myszkier Auto Sport Racing Team).

At the second race, Jorrit Pex (CRG Holland) got the best start once again, then had to let Finn Simo Puhakka (AVG Racing Team) pass him by after just a little while. With new tires, the Birel driver had the faster kart and got farther and farther away from his opponents with every lap. He profited from his pursuers’ fights because as many as five drivers were fighting for the remaining places on the podium. At the finish line, kick-off winner Jorrit Pex came in second in front of Marijn Kremers. The Dutchman had fought his way from twelfth place up to the top three. John Norris actually followed on fourth place, but a subsequent ten-seconds-penalty threw him back to twelfth place. The new fourth place went to Finn Kooijmann (CRG Holland) in front of Guust Specken, Dylan Davies and current overall leader Rick Dreezen (CRG Holland). Despite the lost points, Dreezen is looking forward to the finale in Genk: “Jorrit and I have known each other since we were ‘Bambini’. It’s always great fun to drive with him; we’re like a small family. Genk is going to be a great weekend.” Behind the Belgian, Verdi Geurts (Solgat Motorsport), Menno Paauwe and Pawel Myszkier completed the top ten. Best German driver was Marcel Jeleniowski (ACR) on eleventh place.

Things are now going to get exciting regarding the Championship. Due to Rick Dreezen’s falling out and his pursuers Jorrit Pex and Simo Puhakka’s victories, the first three drivers are only four points apart.

Championship ranking DSKM after eight of ten races:

1. Rick Dreezen (107 points)
2.Jorrit Pex (107 points)
3. Simo Puhakka (103 points)
4. John Norris (88 points)
5. Guust Specken (75 points)

Verslag Guust Specken Autosport.nl

Verslag Guust Specken Autosport.nl

CIKFIA

09-07-2013

Karting: Inhaalrace Guust Specken EK

Het Europees Kampioenschap KZ2 had bij thuiskomst zondagavond 30 juni een verrassend slot voor Guust Specken. In de kampioenschaps standings was hij 15e, 2e Nederlander achter Yard Pex. Eerder die dag had hij in Genk een schitterende prestatie neergezet door in round 2 van het kampioenschap van P32 op het startgrid na een inhaalrace als 9e onder de finish vlag door te rijden. Daar waren wel wat ups en downs aan voorafgegaan. lees verder

WSK Euro Series debuut voor Guust

Start Finale 2 zondag 2 juni 2013
Start Finale 2 zondag 2 juni 2013

Guust zijn facebook verslagjes tijdens het WSK


Dinsdag 28 mei vanaf mobiel

Nu onderweg naar Genk voor de WSK. In voorbereiding op de EK over een maand. Woensdag en donderdag beginnen we met trainingen. Dan op vrijdag nog een paar trainingen en kwali. Zaterdag series en Final 1 en zondag series en Final 2. Ik ben benieuwd, een klein veld van 22 man, maar wel hoge kwaliteit! Vol Gas!!!


Woensdag 29 mei vanaf mobiel

Vandaag beginnen de eerste trainingen op Karting Genk. Op het moment is het wegdek bij het hotel droog, maar of dat zo blijft vandaag is de vraag: (red. link weeronline)


Vrijdag 31 mei vanaf mobiel

De trainingen en kwali zitten erop, 11e tijd in kwalificatie. Niet echt super dus, baan veranderde heel snel in een keer voor de kwalificatie en KZ1 was langzamer als KZ2. Iets wat nooit/zelden gebeurt. Maargoed, morgen nieuwe dag nieuwe kansen!!!


Zaterdag 1 juni vanaf mobiel

De zaterdag zit erop hier bij de WSK in Genk. Vandaag hebben we wel progressie geboekt, maar nog niet zoveel als we zelf graag gezien hadden. In de eerste heat van 11 naar 8 en in de 2e heat van 8 naar 9 en uiteindelijk mocht ik 8e starten voor de final 1. Start opzich was goed en ik lag volgens mij 5e. Daarna wat plekjes verloren, maar aan het eind van de race toch nog naar p8 kunnen terugvechten. De wedstrijdleiding had andere plannen, dus kreeg ik 10sec omdat iemand voor mij te vroeg in de remmen ging zeg maar. Dus uiteindelijk in Final 1 11e. Morgen dus heat 1 vanaf 11 vertrekken en dan gaan we zien hoe het gaat lopen. GAS OP!!


Maandag 3 juni vanaf mobiel

Het WSK in Genk zit erop. Gisteren was een lastige dag, maar uiteindelijk toch een goed resultaat. Ik moest 11e starten in de eerste manche, ik werd uiteindelijk 12e. Manche 2 moest ik dus van 12 starten, na een wereld start van 12 naar 5 in de eerste paar bochten viel ik uiteindelijk terug naar 12, omdat de kart niet lekker was en ik niet goed verdedigde. Final 2 moest ik van p12 vertrekken, start was redelijk en ik pakte 2 plekjes of zoiets. De 2e finale liep goed, met de nieuwe banden ging het goed en ik kon uiteindelijk 8e worden. Dit was denk ik het maximale dit weekend. Mijn teamgenoot en ik waren op de finishlijn 0.097sec van elkaar verwijderd, we hebben dus beide maximaal gepresteerd met het materiaal wat we tot onze beschikking hadden. Volgende week staat de volgende race op het programma: NK2 op Berghem!! 

Ciao,
Guust

Guust op Autosport.nl

Guust tijdens DKM2 Wackersdorf
Guust tijdens DKM2 Wackersdorf

Guust deed verslag over zijn DKM races in Wackersdorf 

 

Regen doet Guust Specken twijfelen "Jetski uit de truck halen of toch maar de kart"


Guust Specken heeft een goed tweede wedstrijd weekend van het Duits kampioenschap karting achter de rug. De Nederlander, uitkomend op een Birel van AVG Racing in de KZ2 schakelklasse kwam vorig weekend in actie in Wackersdorf voor alweer een spannend potje karten!

Tekst: Philippe De Roeck
Foto: Michael Melis Carpy.nl


"Woensdag avond ging ik met het AVG RACING team al naar de baan toe. Na een lange rit van 6u waren we aangekomen in het hotel, dus nog even wat drinken en gelijk naar bed, want op donderdag moesten we tent gaan bouwen.Donderdag was dus een relaxt dagje, tent opgebouwd, kartjes gepoetst en in elkaar gezet en nog even een paar rondjes over de baan gelopen."

Vrijdag begonnen de eerste trainingen. Specken kende de baan al, hij had er zelfs met de KZ al op getest. "In de eerste sessie was de baan nog heel glad, omdat het woensdagavond erg hard geregend had en er op donderdag niet gereden mag worden. De eerste sessie werd dus motor inrijden en beetje baan verkennen. Tweede sessie was de baan al vele malen beter, we hebben dus nog een sessie op nieuwe banden gedaan om te kijken hoe het ging. De tijden in deze sessie waren niet onaardig. Na de middagpauze gingen we op nieuwe banden weg. In eerste instantie wilde het niet echt, maar na een kleine aanpassing aan de kart door mijn monteur Richard Blom, ging het een stuk beter en kwamen we slechts twee tiende te kort op de top. Laatste sessie moest ik nog even de reserve motor inrijden en kijken of de carburatie goed was. Ook deze sessie ging goed. Na de trainingsdag hadden we een goed gevoel voor de zaterdag, waarin we de tijdtraining en de series hadden. We hebben dus nog even de kart gepoetst en daarna zijn we snel naar het hotel om te eten."

Zaterdag werd er eerst gekwalificeerd. "Ik was 16e in de warm-up, maar volgens mijn teambaas Anton van Grunsven was ik een van de snelste op oude banden. Het gevoel met ingaan van tijdrijden was dus goed. Dat werd het dus uiteindelijk ook! Want toen iedereen een tijd gereden had, stond ik als 11e op de lijst, een hele goede uitgangspositie voor de series dus."

Vanaf dit moment stond het weekend enkel nog in het teken van races rijden. De rijders begonnen aan de series. "De eerste serie ging niet onaardig, in het begin verloor ik een paar plaatsjes waarvan ik er later weer enkele kon terugpakken. Ik kwam als negende over de finish" Specken was net iets te vroeg weg bij de start en kreeg tien seconden penalty. "Een beginnersfout, al zeg ik het zelf."

"Tussen de eerste en de tweede serie ging het ongelofelijk hard regenen, met hagel, onweer en alles wat je er wel niet bij kon verzinnen. Heel even dacht ik eraan om de jetski uit de truck te pakken en daar de tweede serie mee te varen, het werd uiteindelijk toch de kart. Deze keer had ik geen jumpstart en kon ik ook een paar plekjes pakken, later verloor ik er weer een paar en ik werd zevenden, een resultaat dat ik niet verkeerd vond na 14 rondjes snorkelen op de kartbaan in Wackersdorf. Ook de derde serie verliep soepel en ik eindigde wederom op een 7e plaats. Het was in de derde serie veel minder nat, maar omdat iedereen zijn kart achter de curbstone haakt, komt en veel modder op de baan, de kart was dus enorm smerig. Aan het eind van de dag, vlak voordat we naar het hotel gingen, werden de totaallijsten opgehangen. Ik mocht 17e starten voor de Final 1, direct door dus naar de finale, iets wat me in Ampfing niet was gelukt."

"Zondag was de baan nog erg vies van de zaterdag en alle modder. Mijn kart had weinig tractie en kwam niet lekker de bocht uit. Mijn eindklassering in de warm-up van zondag was dus niet al te best. Met de eerste finale had ik een goede start, ik pakte wat plaatsjes. In de tweede ronde ging het echter fout. Na een inhaalactie van iemand op mij, wilde een andere rijder mee om te profiteren. Dit ging niet echt goed, ik vloog over hem heen wat resulteerde in twee gebroken spoorstangen en een kromme stuurstang. Ik kon mijn weg dus niet vervolgen in Final 1.

Tweede finale werd dat dus van plaats 30 starten. Nadat we lang op de grid hadden gestaan en uitvoerig het vrouwelijk schoon hadden bestudeerd, ging Final 2 van start. De start op zich was goed, maar eenmaal aangekomen in de snelle rechtse bocht besloot een rijder zijn mooie tuinhek op me schouder te parkeren, ik kon gelukkig mijn weg wel vervolgen. Na een hoop gevechtjes hier en daar finishte ik als 17e, wat uiteindelijk 15e werd omdat nog een paar mensen straf hadden gehad. Na de race was het alleen de karts nog opruimen en poetsen. Gelukkig kon de tent blijven staan voor de EK van volgende week. Het EK kan ik helaas niet meerijden omdat ik mijn eindexamens heb op school. Ik wil wel iedereen die aan het EK meedoet heel veel succes wensen."
"Ik heb een goed weekend gehad, we hebben veel geprobeerd en veel geleerd. Ik wil graag mijn ouders, mijn monteur Richard Blom en de rest van het team bedanken voor dit leuke weekend. Mijn volgende race zal de Grand Prix op Kartbaan Strijen zijn en de volgende keer dat ik te horen ben als speaker is waarschijnlijk de Summercup in Kerpen. Tot dan!"

Clubrace SHW5 7-10-2012

Guust schakelt op Strijen
Guust schakelt op Strijen

Complete artikel

www. autosport.nl

 

Ondanks dat de strijd bij de jonge rijders prachtig was om te volgen, waren het wederom de schakels die voor een grand finale zorgde. Bij de tijdrit begon het al met de eerste 3 rijders die binnen 3 honderdsten van een seconde bij elkaar zaten. De nummers 4 tot en met 6 maakten het nog spannender door binnen 5 duizendsten te zitten met hun tijd. En ook 7 en 8 zaten daar slechts 5 en 6 honderdsten achter. Dat voorspelde al een mooie strijd.


Maar helaas was de strijd voorin uiteindelijk toch saai, omdat Kevin de leiding pakte en niet meer afstond. Guust Specken die graag de strijd aan wilde gaan viel door technische problemen in de eerste race uit en moest zich daarna door het veld naar voren vechten. Dit deed Guust met verve en wist daardoor zijn 2de plaats in het kampioenschap alsnog veilig te stellen.

Grote verrassing was wel de sterk rijdende Wim van Burgh, die op de dag 2de werd en in het kampioenschap van de 5de naar het laagste podiumplaatsje wist door te dringen. Maar daarmee was de verrassing nog niet compleet, want Nico den Hartog is moeilijk te passeren en daar kwamen de andere heren achter. We kregen de Nico trein te zien in zowel de 2de als 3de race. Alleen Guust wist Nico te verrassen en hem te passeren in de laatste race. Thomas van Ham en Willem-Jan Schoots kostte dat beiden een plaats in het kampioenschap. Ze eindigden respectievelijk 4de en 5de. De grote pechvogel was Michel Bervoets, die in de tweede ronden even vliegles nam en in de bakken eindigde. Gelukkig geen ernstige verwondingen en behield hij zijn 6de positie in het kampioenschap.

GP Strijen www.autosport.nl

Guust met champagne op podium GP Strijen
Guust met champagne op podium GP Strijen

Lees het complete artikel


Schakelklassen
Als laatste het echte seniorengeweld in de schakelklassen. Op voorhand waren Kevin Verhoeven, Guust Specken en Michel Bervoeds getipt als de snelsten. En in die volgorde werd ook de tijdrit beslecht. Nick Waare moest erkennen dat het niveau op Strijen hoger was dan hij had gedacht, want alleen door het uitvallen van Michel Bervoeds in de laatste race wist hij de derde stek op het podium te pakken. Wim van Burgh zat het weer niet mee. In de tijdrit had hij nog de 5de tijd, het tempo was dus goed, maar pech bleef hem in de races achtervolgen. Leuk was ook dat Menno Meijers er weer bij was, maar na twee jaar afwezigheid had hij toch wel moeite om het hoge tempo te blijven volgen. De grote afwezige was Dion de Ruiter die er helaas vanwege zijn werk niet bij kon zijn. Hopelijk verandert het vaarschema nog en kan hij er bij het Zuid-Hollands kampioenschap weer bij zijn om de twee jonkies Kevin Verhoeven en Guust Specken de les te lezen. De wisselbeker met de grote oren ging mee naar Kevin Verhoeven, die hem nu voor de tweede keer weet te winnen. Daarmee behoort hij nu tot een exclusieve groep van rijders in de historie van SHW.


gp_strijen_5

 

Bericht over DSKM Hahn op Racexpress.nl 20-8-2012

Bericht over DSKM Hahn op Racexpress.nl 20-8-2012

DSKM
Max Verstappen vertrok in de eerste finale vanaf pole position maar kwam in de tweede bocht in het gedrang. Daarbij werd de Nederlander geraakt door een andere rijder met als resultaat dat zijn stangbeschermer recht omhoog kwam te staan. Daardoor besloot de wedstrijdleiding hem de meatball te geven. Na enig reparatiewerk vervolgde de getalenteerde coureur op een flink beschadigde kart zijn weg maar kwam niet verder dan P29. De winst ging naar Simo Puhakka, ten koste van teamgenoot Arnaud Kozlinski. Een mooi succes voor het Nederlandse AVG Racing. Jan Midrla finishte als derde, voor de eerste Nederlander Joey Hanssen. Michele di Martino maakte de top-5 vol. Rookie Guust Specken presteerde goed met de negende tijd, twee plekken voor Arjan Kievitsbosch. Roy Curfs eindigde als vijftiende, voor Europees kampioen Jorrit Pex en Jules Szymkowiak. Sinan van der Raad en Roy Geerts maakten de top-20 vol. Yard Pex eindigde op P22, voor Giovanna Boontjes. Kevin Verhoeven werd 25e, Dylan Davies 27e, Menno Paauwe 31e en Verdi Geurts 32e. 

In de tweede race ging de winst opnieuw naar AVG met ditmaal de zege en belangrijke punten voor Arnaud Kozlinski. De Fransman hield Jan Midrla anderhalve seconde achter zich. Jorrit Pex bewees waarom hij dit seizoen zoveel mooie successen behaald heeft door zich knap op te werken tot de derde stek, waardoor de ruime voorsprong in het kampioenschap gehandhaafd bleef. Michele di Martino en Joey Hanssen werden vierde en vijfde. Guust Specken hield zich opnieuw knap staande in het geweld en werd wederom negende. Arjan Kievitsbosch eindigde als twaalfde, Jules Szymkowiak als veertiende, Sinan van der Raad als vijftiende, Yard Pex als zeventiende, Giovanna Boontjes als achttiende, Roy Curfs als twintigste. Max Verstappen was wederom bij een aanrijding betrokken en moest daardoor opnieuw genoegen nemen met een bijrol, met P24 als resultaat, net voor Menno Paauwe. Roy Geerts, Kevin Verhoeven, Dylan Davies en Verdi Geurts zagen de vlag helaas niet.


Lees complete artikel van Casper Bekking 20 augustus 2012 12:29 op Racexpress.nl

Wedstrijdverslag SHW2 29-4

Guust derde op podium SHW2
Guust derde op podium SHW2

Guust begon de wedstrijddag erg goed met een snelste tijd en daarmee pakte hij zijn eerste pole position in de KZ2.

Tijdens race 1 werden de tieners in het KZ2 veld op de eerste startrij (Guust P1 en Kevin P2) overruled door de twintigers Michel en Dion met super starts vanaf de tweede startrij. Guust kon goed stand houden op P3, maar had in de race nog geen antwoord op de nrs 1 en 2 van de race.

Race 2 was een totaal ander verhaal, namelijk regen of geen regen? Slicks of regenbanden? Van het veld van 12 coureurs had slechts één rijder gekozen voor regenbanden. Goede keus, achteraf... Want Thomas lapte het veld 2½ keer! De rest van 't veld had grote moeite om in de baan te blijven. Guust lukte het om verdedigende lijnen te rijden en zo Wim 10 ronden van zich af te houden. Hij werd vijfde in een glij en rol race op het natte circuit. 

Bij race 3 was de keuze gelukkig weer wat makkelijker, iedereen ging op slicks. Guust kon na zijn resultaten in race 1 en race 2 starten vanaf P4. Hij had een super start en pakte als derde de eerste bocht. Het werd een trek en douw race. Kevin deed zijn uiterste best en probeerde Dion ronde na ronde binnendoor danwel buitenlangs te passeren, wat hem niet lukte. Guust deed op zijn beurt zijn best aan de achterdeur bij Kevin en wachtte op een klein gaatje en een klein foutje. Eén keer was er een klein schakelfoutje, maar Guust kon deze niet verzilveren. Wederom dus een zeer spannende race, waarin Guust derde werd. Overall werd Guust vandaag derde!!!

Resultaat evenement 

Resultaten dagklassement schakels 

Foto's SHW2

Foto's SHW2 door Wim Vos www.kartpix.nl

8 april Guust derde in BNL1

Guust derde op podium BNL1
Guust derde op podium BNL1

Guust heeft tijdens het paasweekend op het kartcircuit van het Belgische Genk een mooie derde plaats bemachtigd in race één om de BNL Karting Serie 2012. In zijn tweede race weekend in de KZ2 schakelklasse eindigde hij op het podium naast Max Verstappen (1) en Beitske Visser (2). Een compleet Nederlands podium, alle drie op een Intrepid kart.

 

 

Na drie jaar in de klasse Junioren is Guust dit jaar overgestapt naar de schakelklasse KZ2. Een klasse met nog meer power, die ook meer kracht van de rijder vergt.

Na twee maanden trainen, liet hij zich vorige week op zijn thuiscircuit Strijen al van zijn goede kant zien. Na drie races, waarin hij in race één uitviel door materiaal pech, in race twee én drie derde werd, eindigde Guust overall op plaats vijf in de eerste SHW clubwedstrijd van dit seizoen.

Afgelopen weekend stond zijn eerste internationale wedstrijd op de kalender, met een sterk rijdersveld. Coureurs en teams uit België, Nederland, Frankrijk, Duitsland, Luxemburg, Engeland, Letland en Denemarken reisden het paasweekend af naar het mooie kartcircuit in het Belgische Genk.

 

Na twee dagen trainen kwalificeerde Guust zich zaterdag voor race één met een zevende tijd. Monteur Maurice reageerde: "Er had meer ingezeten, maar de kart moest voor dreigende regen snel omgebouwd worden van dry naar wet afstelling, wat niet volledig lukte." Met een zevende startplaats lukte het Guust in de eerste race als zesde te finishen op een opdrogende baan. In de tweede race, over achttien ronden, viel Guust bij de start terug van een zesde naar de tiende plek in het veld. Hij wist door mooie cleane inhaalacties zes karters in te halen. De top drie had een te grote voorsprong. In het parc fermé bleek na weging de kart van de nummer twee te licht en werd daardoor gediskwalificeerd. Guust werd derde in race twee.

Op de tweede race dag kwalificeerde Guust zich als vierde. Weer haperde zijn start en viel hij terug naar negen. Na een mooie race eindigde hij als vijfde. De laatste en vierde race startte hij vanaf de derde startrij, Guust kwam dit keer goed weg, de karter voor hem niet, in een split second reageerde hij te laat, beiden vielen terug naar elfde en twaalfde in het veld. Door schitterende inhaalacties konden beide coureurs weer naar voren rijden, het publiek in België genoot van deze mooie wedstrijd. Guust werd vijfde. Overall werd Guust tijdens het evenement derde, een schitterend resultaat.

Het tweede BNL race weekend is volgende maand in Ostricourt (F).

De tweede clubwedstrijd van SHW in Strijen volgt 29 april.

Autosport.nl 4-3-2012

Training Genk 03-03-12
Training Genk 03-03-12

Guust Specken schakelt versnelling hoger richting KZ2

Tekst: Philippe De Roeck
Foto: Philippe De Roeck

 

Guust Specken is in volle voorbereiding op het aankomende kartseizoen. De snelle Nederlander in dienst van team TKP gaat op zoek naar een nieuw avontuur in de KZ2. Na een sterk 2011 met deelname aan de Rotax Grand Finals in Al Ain, kijkt Specken erg uit naar het nieuwe seizoen. Afgelopen weekend werd er in Genk weer uitvoerig getest.

 

Lees het complete artikel van Philippe: 

https://www.autosport.nl/karting/news/24443/diversen_guust_specken_schakelt_versnelling_hoger_richting_kz2.html

Het Kompas woensdag 30-11-2011

Kompas 30-11-2011
Kompas 30-11-2011

Specken achtste

 

Guust Specken, leerling van het Hoeksch Lyceum in Oud Beijerland, heeft afgelopen week Nederland vertegenwoordigd tijdens  de Olympische Spelen van het karting. 265 Rijders uit 57 landen streden voor de hoogste eer: Wereld kampioen worden in hun klasse. Guust werd afgelopen zaterdag achtste.

 

Heinenoord

 

De landen teams bestaan alleen uit kampioenen uit de landelijke series. Specken, karter in de Rotax Max Junioren klasse 125cc, had een succesvol wedstrijdseizoen 2011. Hij won vorige maand op Nederlandse bodem de Rotax Racing Days, hij werd vicekampioen in het Nederlands kampioenschap, derde van de Benelux en vijfde in het Europees kampioenschap.

Vorige week vrijdag vertrok hij met monteurs naar Al Ain, in Abu Dhabi. Hier reed hij vrije trainingen en drie kwalificatie races. Karting op wereld niveau bestaat niet alleen uit hard rijden. Ondanks zijn snelle ronde tijden, werd hij in de tweede kwalificatie race van de baan gereden en moest Specken zich vrijdag kwalificeren via de herkansing race. In een zenuwslopende race, waarin alleen de beste zes door kunnen naar de finales, finishte hij als vijfde. In de pre-finale startte hij als 33e van de 34 rijders. Hij reed naar de 21e plek. In de finale startte hij als 21e en kon hij in een zinderende race naar de achtste plaats rijden. Specken vertelde, na zijn herkansingrace vrijdag, dat hij hoopte op een plek in de top vijftien. Dat is dus een mooie achtste plaats geworden een resultaat op trots op te zijn.

"Het was een geweldige ervaring" aldus Specken, "ervaring op Europees niveau had ik al, maar de kwaliteit van de rijders tijdens deze Grand Finals 2011 lag écht hoog." 

Weekblad De Echo www.dichtbij.nl Hoeksche Waard 30-11-2011

De Echo 30-11-2011
De Echo 30-11-2011

Hoeksche Waardse karter

wordt 8e in Grand Finals 2011


OUD BEIJERLAND

Guust Specken (14), leerling van het Hoeksch Lyceum in Oud Beijerland, heeft afgelopen week Nederland vertegenwoordigd tijdens  de "Olympische Spelen van het karting". 265 Rijders uit 57 landen die streden om het wereldkampioenschap, werd Guust zaterdag 26 november achtste.

De landen teams bestaan alleen uit kampioenen uit de landelijke series. Guust Specken, karter in de Rotax Max Junioren klasse 125cc, had een succesvol wedstrijdseizoen 2011. Hij won vorige maand op Nederlandse bodem de Rotax Racing Days, hij werd vicekampioen in het Nederlands kampioenschap, derde van de Benelux en vijfde in het Europees kampioenschap.

Abu Dhabi

Vorige week vrijdag vertrok Guust met monteurs naar Al Ain, in Abu Dhabi. Hier reed hij vrije trainingen en drie kwalificatie races. Karting op wereld niveau bestaat niet alleen uit hard rijden. Ondanks zijn snelle ronde tijden, werd hij in de tweede kwalificatie race van de baan gereden en moest hij zich vrijdag kwalificeren via de herkansing race. In een zenuwslopende race, waarin alleen de beste zes door kunnen naar de finales, finishte hij als vijfde! In de pre-finale startte hij als 33e van de 34 rijders. Hij reed naar de 21e plek. In de finale startte hij als 21e en kon hij in een zinderende race naar de achtste plaats rijden. Guust vertelde, na zijn herkansingrace vrijdag,  tegen www.racexpress.nl dat hij hoopte op een plek in de top vijftien. Dat is dus een mooie achtste plaats geworden een resultaat op trots op te zijn.

"Het was een geweldige ervaring" vertelde Guust, "ervaring op Europees niveau had ik al, maar de kwaliteit van de rijders tijdens deze Grand Finals 2011 lag écht hoog."Team Holland bestond dit jaar uit 8 coureurs, de landskampioenen werden afgevaardigd door de Nederlandse bond, zij zorgde voor de race outfit. Kartproducenten stelden karts en motoren beschikbaar, elke kart-klasse (4) reed tijdens de races op gelijkwaardig materiaal. Het was dus aan de karters de baan snel eigen te maken en goede ronden tijden te zetten. Aan de monteurs was het de taak om de kart goed af te stellen. Echt team work.

Meer informatie over Guust is te vinden op www.guustspecken.nl

www.hoekschlyceum.nl 28-11-2011

Guust is nr. 8 van de wereld!

Guust Specken uit Havo 4 heeft met Team Holland deelgenomen aan Grand Finals 2011 in Abu Dhabi, Al Ain.
Van 23 t/m 26 november heeft Guust hier het WK gereden!

Guust heeft zich tijdens de voorronden van donderdag en vrijdag niet direct kunnen plaatsen tot de finales. De beste 28 van de 72 rijders in zijn klasse zijn automatisch geplaatst. Vrijdag middag reed hij daarom de herkansingsrace. Op de startgrid stonden de nummers 29 t/m 70 in de ranking. Guust was 45e. Hij startte vanaf P17, 9e startrij. Het was een zenuwslopende race, voor de toeschouwers dan, alleen de eerste 6 uit deze race gingen door naar de finales. Guust reed in deze 7 ronden tellende race van 17e, naar 10e, 15e, 14e, 10e, 8e, 7e, 5e. Zes bochten voor de finish schoven de nummers 5 en 6 uit de baan en kon Guust doorsteken naar de vijfde plek, zo verzekerde hij zich van een plaats in de finales van zaterdag.

Zaterdagochtend vroeg reed hij de pre-finale. Guust startte als één na laatste, P33 en finishte als 21e. Bij de finale startte hij op P21 en finishte als 8e. Een heel mooi resultaat. 

Guust hoopte na de herkansingsrace vrijdag op een top 15 plaats.
Dat werd dus nummer acht van de wereld in zijn klasse.

Tussen de pre-finale en de finale vond de rijders presentatie plaats. Net als op de Olympische Spelen presenteerde de landenteams zich op het circuit. In race pak, met helm én Nederlandse vlag liep Team Holland (8 coureurs) mee in de optocht (ongeveer een uur in de volle zon, 30º C). Met vooraan het team van gastland de Verenigde Arabische Emiraten, de andere landen volgden op alfabetisch volgorde. Nadat de rijders allemaal een medaille hadden ontvangen van de sjeik met de moeilijke naam (sjeik Sultan Bin Hamdan Bin Zayed Al Nahyan, eigenaar van het circuit) werden alle 265 deelnemers uit 58 landen nog op de foto gezet.

Na de race geen tijd om te feesten, al het materieel moest weer ingeleverd worden. Terug rijden naar Dubai airport, huurauto inleveren en nachtvlucht naar Nederland. Guust was zondag ochtend 5:50u weer terug op Schiphol

Guust te zien in RTL GP, uitgave nummer 6, 2011

RTL GP Magazine, nummer 6 2011
RTL GP Magazine, nummer 6 2011

TEAM THE NETHERLANDS Grand Finals

 

DE ROTAX MAX GRAND FINALS zijn afgelopen maand verreden op de Al Ain Raceway in de Verenigde Arabische Emiraten.

 

Maar liefst acht Chrono-coureurs wisten een startplek te bemachtigen voor dit prestigieuze wereldkampioenschap waaraan alle uitverkoren coureurs op identieke karts deelnemen. Team The Netherlands bestond dit jaar uit Finn Kooijman, Guust Specken, Jordi van Moorsel en Janneau Esmeijer (Max junior), Mats van den Brand en Bas de Laat (Max Senior), Roy Bakker (DD2) en (niet op de foto) Dennis Kroes (DD2 Master). In de volgende editie een verslag van hun prestaties.

Hoeksch Lyceum wenst Guust succes

Hoeksch Lyceum wenst Guust succes

Guust gaat naar WK in Abu Dhabi!

 

Guust Specken uit Havo 4 gaat nog deze week met Team Holland naar de Grand Finals 2011 in Abu Dhabi, Al Ain.
Van 23 t/m 26 rijdt Guust hier het WK.

Vanaf 22 november is het WK via live timing te volgen op internet. Guust rijdt met nummer 168 in de klasse Rotax Max Junioren.
Via onderstaande link kunnen we Guust volgen!

 
Wil je meer lezen over Guust’s activiteiten met het karten? Ga naar zijn website: www.guustspecken.nl

 

Wij wensen Guust veel succes toe in Abu Dhabi!

https://hoekschlyceum.nl/guust-gaat-naar-wk-in-abu-dhabi/

www.RaceXpress.nl 1-11-2011

Guust Specken blikt terug op sterk seizoen: "Grand Finals was mijn grootste doel"

 

Uitgegeven door Bas Kaligis 1 november 2011 21:47

Bron: https://www.racexpress.nl/index.php?nav=Artikel&nid=36739

 

De nieuwe serie van Chrono Karting: de Rotax Racing Days, was dit jaar voor Guust Specken de kortste weg naar het ticket voor de Rotax Max Grand Finals 2011 in Al Ain (Verenigde Arabische Emiraten). “En dat was uiteindelijk mijn grootste doel van dit seizoen”, blikte Guust Specken terug voor RaceXpress.nl op zijn sterke seizoen in de Rotax Max Junioren. Specken beschikt niet alleen over veel racetalenten. Hij heeft ook de nodige capaciteiten als speaker, zo bleek onlangs op Strijen.

 

Guust Specken naar de Rotax Grand Finals

 

"Mijn wedstrijdseizoen 2011 begon al vroeg dit jaar met training sessies met de TKP ploeg in het (sneeuwvrije) Spaanse Campillos", blikte de snelle rijder terug voor RaceXpress.nl. "Daar reden we ook een Spaanse wedstrijd én de Rotax Wintercup. Verder reed ik naast een paar wedstrijden in de Super One serie in Engeland, de Dutch Rotax Max Challenge, de BNL serie, en de Rotax Max European Challenge. Ik werd respectievelijk tweede, derde en vijfde!" 

 

"Op 14 en 15 mei werd de eerste wedstrijd van het nieuwe evenement van de Chrono: Rotax Racing Days verreden. Er was een hele goede 

sfeer en de kwaliteit van de racers was hoog. De Nederlandse Junioren 

top 10 reed mee tijdens RRD 1 op het circuit in Berghem. De vier 

wedstrijden waren verdeeld over twee wedstrijd dagen, dus ik kwam lekker in het ritme. Donderdag en vrijdag kon ik trainen met monteur Richard Blom en zaterdag (race dag 1) reed ik naar pole tijdens het tijdrijden. Race 1 won ik na een aantal gevechten met een gat van 1.364 seconden. Bij race 2 reed ik weer naar P1 met een verschil van twee seconden. Zaterdag avond had de Chrono een bere-gezellige BBQ georganiseerd."

 

"Zondag (race dag 2) was er ook veel aandacht voor het initiatief "Racing against Cancer". Tijdens een demonstratie van drie Dakar rally auto's en een Dakar truck werd een ziek kindje met z'n gezin in het zonnetje gezet. Een geweldig initiatief!"

 

"Tijdens race 3 startte ik vanaf P3. In het heetst van de strijd botste teamgenoot Sam, mijn voorligger, tegen een bandenstapel (deze waren na de Dakar demonstratie iets te dicht op de baan teruggelegd) Sam en ik gingen er af, maar ik kon toch nog naar de vierde plaats rijden. In de pauze ben ik met Sam de baan op gegaan en hebben we de banden weer goed gelegd. Bij race 4 had ik een goede start en kon halverwege de race al naar P2 rijden, aan het einde van de race kon ik door een strakke uitremactie naar P1 rijden. Overall werd ik dus eerste, Richard bedankt! Ook wil ik de Chrono en sponsoren bedanken, want 's avonds won ik en vele andere rijders een mooie prijs bij de verloting." 

 

Guust Specken helm

 

Toen was het even een tijdje wachten op de tweede en beslissende Rotax Racing Days. Specken had een marge en bleef geconcentreerd. "Na zes maanden volgde de Rotax Racing Days 2, dit keer op het circuit in Veldhoven. Met schitterend weer én een leuke sfeer. Mijn monteur was dit keer mijn vader Maurice. Zaterdagochtend reed ik een vierde tijd in de kwalificatie. Bij race 1 was ik bij de start goed weg en kon ik mijn vierde plek behouden in de buitenbocht. In de beginfase van de race botsten de nummers 2 en 3 en daar maakte ik natuurlijk gelijk gebruik van, ik schoof door naar P2 achter Jordi van Moorsel. Ook in race 2 finishte ik als tweede. Zondag volgden de kwalificatie, race 3 en 4. Tijdens de kwalificatie hadden we het nog niet echt voor elkaar. We werden vijfde, maar hadden goede vooruitzichten voor de races. Race 3 had ik een hele goede start en schoof door naar de derde plaats, helaas duurde dat maar 1 rondje en finishte ik als vierde. Race 4 had ik wederom een goede start en kon ik op het rechte stuk de nummer 3 voorbijsteken. Het bleef de hele race zo en ik werd derde. Overall werd ik tweede tijdens RRD2, maar ik won wel de serie én de hoofdprijs: Een Max Junior ticket naar de Rotax Grand Finals in Al Ain op 23 t/m 26 november, één week na de Formule 1 race in Abu Dhabi (13 november).

 

De vluchten en hotelkamers zijn geboekt voor Maurice en mij en voor de technische ondersteuning gaat Ton Vink (Team TKP) mee. Deze komende weken zijn nog even druk: Goed voorbereiden voor Al Ain: fit zijn en trainen op het Grand Finals Birel frame. Afgelopen 30 oktober was ik speaker bij de laatste clubrace van SHW in Strijen en 

zondag 6 november mag ik de bokaal voor de tweede plek in de DRMC 2011 in ontvangst gaan nemen."

 

Guust Specken maakt zich nu op voor de Rotax Max Grand Finals in Al Ain. Volg hem op

www.guustspecken.nl

 

https://www.mylaps.com/championship/view.jsp?id=19099

www.autosport.nl 4-10-11

www.autosport.nl 4-10-11

Chrono: Specken, van den Brand en Kroes naar Grand Finals na Rotax Racing Days titel04-10-11 | Chrono: Specken, van den Brand en Kroes naar Grand Finals na Rotax Racing Days titel

Lees verder |

Racexpress over final RMEC 4 Angerville

VIDEO: Eliminatie Nederlanders in finale Rotax Max Junioren in Angerville

 

Uitgegeven door Bas Kaligis 14 september 2011 18:14

 

De finaledag van de Rotax Max Euro Challenge in het Franse Angerville werd geteisterd door regen en nog eens regen. In de kwalificaties en de heats was Dave Blom de snelste rijder. In de prefinale nam zijn Formule K teamgenootje Finn Kooijman het stokje over en won. Ook TKP-rijders Janneau Esmeijer, Lars Lamborelle en Guust Specken zaten in de top van het klassement. Er stonden maar liefst negen oranje-mannen bij de eerste twaalf van de prefinale. In de finale leek het ook een Nederlandse aangelegenheid te worden tot de eerste bocht...

 

Lees complete artikel https://www.racexpress.nl/index.php?nav=Artikel&nid=35661

http://www.racexpress.nl/index.php?nav=Artikel&nid=35432

RMEC 4 Angerville equipe NL en B
RMEC 4 Angerville equipe NL en B

Sterke Nederlandse en Belgische bezetting tijdens laatste Rotax Euro Challenge

 

 

Uitgegeven door Casper Bekking 9 september 2011 09:48 -

 

De vierde en laatste ronde van de Rotax Max Euro Challenge vindt dit weekend plaats op het Franse karting circuit van Angerville. De strijd in de diverse kampioenschappen zal beslist gaan worden. Onder de deelnemers diverse Nederlanders en Belgen, die hun Europese seizoen met een hoogtepunt willen afsluiten.

 

Bij de Junioren is Nederland sterk vertegenwoordigd. Dave Blom, Jasper de Brouwer, Jordi van Moorsel, Guust Specken, Finn Kooijman, Janneau Esmeijer, Gavin Jonk, Lars Lamborelle, Stefano van Galen en Pepijn Steeman gaan voor een topklassering. Bij de Senioren staan Mats van den Brand, Berry Torenvliet, Bas de Laat, Stephane Kox en Bryan Eerden aan de start. Jan Vos en Jos Sleegers nemen deel bij de Masters terwijl in de DD2 Dennis Kroes, Giel Bronder en Rick ter Meer deelnemen. 

Voor Belgie staan Michael Cool en Glen van Droogenbroeck aan de start bij de Senioren, Christophe Adams bij de Masters en Xen de Ruwe, Jules Szymkowiak, en Mathias Detige in de DD2.

 

Opsteker voor team TKP DRMC 6 Hahn [Dld]

De succesvolle “trein” van het TKP team
De succesvolle “trein” van het TKP team

Zaterdag 03-09-2011

Fotografie: Bas Kaligis

Dit betekent wederom een enorme opsteker voor het TKP team van Ton Vink, dat al jarenlang zowel nationaal als internationaal succesvol is in diverse Rotax Max klassen. Op zaterdag was het TKP team uiterst succesvol. In de Micro Max klasse ging de winst naar Dylan Buys en in de Max Junior klasse werd zelfs het volledige podium bezet door het Intrepid team van TKP. Jeanneau Esmeijer werd eerste, Guust Specken tweede en Lars Lamborelle pakte de laatste podiumplek.


BNL 3 Genk 20 en 21 augustus

"Champagne gevecht"
"Champagne gevecht"

Woensdag avond ging ik naar Richard, mijn monteur voor dit weekend. Donderdag ochtend vroeg opgestaan zodat we snel naar Genk konden afreizen. Eenmaal daar aangekomen waren er al een paar teamleden die hielpen met de tent opzetten. Wegens werkzaamheden op de baan konden we pas om 11 uur rijden.

Om 11 uur zijn we daarom gelijk de baan op gegaan om de motor van Grice een flink aantal uren te laten maken. De dag verliep goed en uiteindelijk had ik een kleine 200 ronden afgelegd, dus wel genoeg uren voor de donderdag. 's Avonds tijdens het eten begon het ineens te plenzen, het zicht was door de regen gedaald tot ongeveer 20m, niet raar dat er dus her en der plassen van wel 50cm diep lagen.

Vrijdag ochtend was het droog, maar de baan was gewoon nog nat van de regen die de avond daarvoor was gevallen. Met onze 1e training was de baan al droog door het lekkere weer, dus kon er gewoon gereden worden. Ook vrijdag werd er gereden met dezelfde motor van donderdag om deze nog meer uren te geven, halverwege de dag werd deze eraf gehaald en de uiteindelijke wedstrijdmotor erop gezet. De training met nieuwe banden verliep ook goed en ik ging met een gerust hart ’s avonds naar bed.

Zaterdag, de dag van de eerste paar wedstrijden. Toen rond 8 uur Richard het frame checkte, bleek dat daar een scheurtje in zat en daarom werd deze in 2 uur door Richard, Bob en Manu vliegensvlug omgebouwd naar het reserve frame. Een paar seconde voor de warm-up stonden we op de grid, de training verliep goed en ik werd 5e. Tussen de warm-up en tijdrijden nog wat aanpassingen gemaakt en wat voor een aanpassingen, in tijdrijden werd ik 1e met 0.124sec voorsprong, maar de keuring door de TC verliep ver van vlekkeloos. Ik werd afgekeurd op iets compleet zinloos, de flens op het begin van de uitlaat was een millimeter te kort, dus moest ik als laatste starten in R1. Met de start deed ik het rustig aan, in de eerste paar bochten klapten er een hoop mensen op elkaar en na 2 ronden lag ik al op plaats 12 vanaf 31. Daarna haalde ik elke ronde 1 of meerdere mensen in en op het einde van ronde 14 pakte ik PLAATS 1!! Die heb ik daarna niet meer afgestaan. Einde van de race was ik natuurlijk zeer blij net als Richard, we hadden niet alleen gewonnen, maar ook een paar mensen van de TC de mond gesnoerd.

Race 2 begon goed ik nam gelijk een voorsprong, maar meer dan twee ronden zou dat niet duren, want door een stomme actie van mijzelf, reed ik te ver over een kerbstone heen en reed ik mijn ketting eraf: weg weekend winst, maar belangrijker weg seizoen. Einde van de dag toch nog een beetje lol gemaakt met de teamgenoten en vrienden op de baan.

Zondag stonden we zonder spanning, maar vol goede moed aan de start. ’s Nachts was het weer nat geweest, dus de vrije training was half nat half droog, maar de slicks konden eronder blijven zitten. De baan werd steeds droger en in het laatste rondje noteerde ik de 5e plaats. Bij het kwalificeren was de baan weer helemaal droog. Ik pakte uiteindelijk de 4e stek, buitenkant 2e rij voor Race 3.

Mijn start was heel goed en na de eerste bocht lag ik op de 3e plaats. Na 2 rondjes plaatste ik een aanval op de nummer 2, maar die haalde mij op het rechte stuk weer in. Een rondje later kon ik hem alsnog pakken. Met nog 10 rondjes te gaan kon ik de nummer 1 in 1 keer inhalen om hem daarna niet meer af te staan.

Bij Race 4 begon de chaos al in het Parc Ferme, het begon een beetje te druppen, wij dachten dat het door zou zetten, maar dat deed het niet. Op de Pre-Grid wisten we het al: dit gaat lastig worden. De start was wederom goed vanaf P1, in de eerste 2 ronden kon ik een enorm gat slaan, omdat de baan nog een beetje nat was. Helaas was het daarna snel over met de pret, de mensen die op slicks stonden, kwamen razendsnel voorbij. Uiteindelijk kon ik niet verder komen dan een 12e plaats. In het weekendtotaal werd ik 5e en daar baal ik best van, de snelheid zat er dit weekend heel goed in, alleen had ik het geluk niet aan mijn zijde. In het seizoentotaal werd ik 3e. Ik wil Finn feliciteren met zijn seizoen zege en hoop je te zien in Al Ain waar de Grand Finals dit jaar worden gehouden.

 

Guust

 

Uitslagen BNLseries 2011 over 12 races in 3 weekenden.

https://www.mylaps.com/championship/view.jsp?id=16165

Bron: http://www.rgmmc.com/index.php

Bron: http://www.rgmmc.com/index.php

Press Release RMEC 25-29 MAY WACKERSDORF https://www.rgmmc.com/index.php

 

CHAMPIONSHIP LEADER UKYO SASAHARA RECOVERS FOR ANOTHER JUNIOR MAX VICTORY 
Following the qualifying shemozzle that completely mixed the Junior Max field of 57 when the rain caught many people out, while creating some on-track havoc as the youngsters hustled for a clear lap, round 1 winner Ukyo Sasahara (Kosmic/Paul Carr Racing) made an impressive comeback over the weekend to take the honours at the second round Euro event in Germany. Arch rival Dave Blom (Parolin/Formula K Holland) drove well to collect good points for the championship to finish in 2nd place after a recent injury almost prevented him racing and Nathan Harrison (Tonykart/Strawberry Racing) was 3rd, admitting it was a pleasing result after a less than positive beginning for him as well. 

It was Alexis Araujo (Gillard/Prokart Racing) who clocked the best lap (58.932) in the first of the junior timed sessions, after a smart strategy gave the Spaniard a lap nobody could match early-on, when the rain began to fall. Second fastest in the quicker of the two groups in the class was Guust Specken 4-tenths off and the pole-sitter’s team mate Alessandro Latif 3rd. As the rain got heavier, the drivers scrambled for positions to make the most of the track time before the weather worsened. Unfortunately, the qualifying was disastrous for many of the other expected front-runners including series leader Sasahara when panic set in and conditions became difficult. 

In the second and slower group to follow, Germany’s Moritz Oberheim (Energy/Jedi Racing Team) was outstanding in the wet with a time of 1:16.272 that was over one second faster than the next fastest lap set by Tobias Holm while 3rd best lap in the rain was set by Fabian Eisinger. A number of drivers penalised in this group for not meeting the technical regulations with regards to wet-weather set-up or other infringement were moved to the bottom of the order in overall rankings. 

As a result of the significant difference being greater than 101% between the best lap times of each of the two Junior Max sessions, the CIK-FIA 101% rule was applied. This means the qualifying ranking overall is determined by taking alternate drivers in the order they ranked from each of the two groups beginning in this instance with Araujo on pole position, then Oberheim as the quickest in the slower group classified in P2. The drivers in the first and fastest group basically follow the pole-sitter as in a single file, so Specken was P3, Latif P5 and so on. On the outside row working down the order behind Oberheim, Holm was second fastest in group 2 which made him P4 overall ahead of Eisinger in P6 and the remainder of the slower session making up the even numbered qualifying positions. 

It was warm and dry for the qualifying heats Saturday, so the day produced some excellent racing as was expected when drivers who had suffered from the weather conditions and the rule enforced as a result, had to gain the maximum number of positions to be sure to secure a place in the finals. Japan’s Sasahara had ranked 25 in qualifying, but managed to take pole in Sunday’s pre-final after winning two heats and finishing 4th in his other race. Sitting only two points behind him for a front row start as well was Specken with one win, ahead of Blom who was victorious in his opening heat and ranked P3 at the end of the day. William Sward of Sweden claimed the last race for Juniors while Oberheim would have been on pole for the first of the finals with two wins and a 2nd place, but was disqualified from his closing heat for a technical miscommunication, so he was classified back in 15th. Qualifying pole-sitter Araujo had some good results to join Blom on row 2 for the pre-final, just edging out Matt Solomon on equal points, as did Jasper de Brouwer on grid 6 after taking two 2nd places to have the same points as competitive Euro junior driver Philip Morin. It wasn’t a lucky weekend for World number 1 Jordi van Moorsel who missed out on making it through to the finals. 

Specken had a brilliant start to cross from the outside and take the lead for the opening lap, but Sasahara soon reclaimed the leading position through turn 1 on the next lap. It became a close race for places as Solomon and Blom followed suit overtaking Araujo, who appeared to struggle as he gradually dropped back to 7th. By lap 3, Blom was in 3rd and de Brouwer behind him with team-mates Solomon and Morin swapping places in the next laps for P5 and 6. The competition was intense, but nothing certain with so many good drivers grouped together. Soon Morin had moved into 4th with half the race over, while Harrison put in a huge effort to come from grid 20 to 5th with 4 laps to go. Sasahara stretched his lead and set the best lap of the juniors at the event in the process (51.332). 2nd went to Specken holding his position with Blom 3rd, then Morin, Harrison and Sward in 6th. 

The final was set to be a scorcher and was just what the race fans came to see at Wackersdorf. This time, Sasahara left no chance to lose the start to Specken this time, as Blom and Harrison ahead of Morin also tucked in behind the pair. Always good for a final assault, Morin looked promising for a podium; up to P3 on lap 4 behind Blom as Harrison forced Specken back to 5th. Solomon led the chasing pack in 6th followed in 7th by Janneau Esmeijer, who made an amazing comeback from a shocking qualifying to be ROF when he slowed to avoid the traffic, only to lose the best opportunity before the rain came. The tiny Dutch driver had featured on the front row of the pre-final at the Genk round beside Sasahara. The battle inside the top 10 saw Onder in 8th in a dicing match with Gavin Jonk then Araujo. As they pounced on Solomon, Esmeijer took P6 until Onder made it his own and the fight between them continued until the very last lap. 

It was another clear win for Sasahara, this time in excess of 3 seconds, to remain the leader of the junior class in the season after two rounds, setting the best lap once again for the final; only 0.170 seconds of Senior Max final pace-setter Ed Brand. Blom took a comfortable 2nd over Harrison, which were the same podium place-getters from the Genk round. Close behind, Morin kept Specken at bay, unchallenged by his team TKP team-mate Esmeijer, who stole 6th from Onder on the last lap before Jonk also claimed 7th in the final moments to leave a faster Onder in 8th at the finish. Slightly off their pace, Solomon still did well for 9th and Araujo rounded out the first 10. 

Ukyo Sasahara - “In the qualifying it was very hard when it started to rain it became very slippery and everyone was trying to make a good lap. In the pre-final, the start was a bit of a problem, but the chassis and engine package was good so I could win the race and set the fastest lap. The start in the final was better and I was fastest again, but the track conditions made it difficult because it was very hot and slippery. The team at Paul Carr Racing does a fantastic job and I want to thank my mechanic Oliver, my parents and my supporters from EIKO in Japan. I’m very happy to win here and have a good chance for the championship, so hope I can win at the next round in Denmark. Please pray for Japan.”

YOU TUBE, final juniors EK Wackersdorf

Zoekcode "Rotax euro challenge 2011 wackersdorf" op YOU TUBE voor nog meer race filmpjes en interviews

Guust speakert, op het web

Guust speakert, op het web

 

Strijen

Zondag 8 mei werd de tweede clubrace verreden op het circuit in Strijen. Super weersomstandigheden en iedereen werd geweldig geënthousiasmeerd door onze superspeaker Guust Specken, nou wat wil een mens nog meer...? Leuke races, en die werden ook nog eens gepresenteerd... 

 

Complete artikel zie:

https://www.kartnumansdorp.com/laatste-nieuws/strijen-2e-clubrace-8-mei-2011.aspx

EK 2 Wackersdorf in media 29-5 pre-final

EK 2 Wackersdorf in media 29-5 pre-final

Bron en volledige artikel:

https://www.racexpress.nl/index.php?nav=Artikel&nid=33156

 

Prefinales Rotax Euro: Nederlandse Junioren sterk

 

Uitgegeven door Casper Bekking 29 mei 2011 14:20 

 

De laatste dag van de Rotax Euro Challenge op het Karting Circuit van Wackersdorf is begonnen. Na de herkansing ging het spektakel beginnen met de prefinales. Na de interessante kwalificatieheats waren ook de eerste finales van hoog niveau met veel mooie acties. Ook de Nederlanders en Belgen presteerden goed. 

 Junioren
Ukyo Sasahara presteerde tijdens de heats het beste en mocht daardoor vanaf pole position vertrekken. Guust Specken nam eveneens plaats op de eerste startrij. Dave Blom en Alexis Aurajo begonnen als derde en vierde, Jasper de Brouwer en Gavin Jonk startten eveneens in de top 10. In de race toonde de Japanner Sasahara opnieuw zijn snelheid en behaalde opnieuw de winst. Op ruim anderhalve seconde kwam Guust Specken als tweede over de streep. Dave Blom reed eveneens sterk en eindigde als derde, ten koste van de opgekomen Philip Morin en Nathan Harrison. Jasper de Brouwer werd als zevende afgevlagd, Gavin Jonk maakte de top 10 vol. Janneau Esmeijer eindigde als twaalfde, drie plaatsen voor Finn Kooijman. Sam Schippers finishte op P22, voor Lars Lamborelle en Stefano van Galen. Sven van der Slik werd 28e.

EK 2 Wackersdorf in de media 29-5

Bron en compleet artikel:

 

https://www.autosport.nl/karting/news/22679/

internationaal_nederlanders_kennen_lastige_kwalificatie_en_series_in_wackersdorf.html

 

Internationaal: Nederlanders kennen lastige kwalificatie en series in Wackersdorf

 

Dit weekend vindt in het Duitse Wackersdorf de tweede ronde plaats van het Europees Kampioenschap Rotax Max. Na een dramatisch verlopen tijdtraining voor enkele Nederlanders bij de Max Junioren hebben er vandaag meerdere rijders laten zien tot de Europese top te behoren. De tijdtraining liep voor Fazio Fransen en Lars Lamborelle dramatisch met respectievelijk een 57ste en 53ste plaats. Esmeijer op 43, Buijs op 42 etc. alleen Guust Specken 3e en Sven van der Slik op 7 haalden de top tien. De rest stond ver naar achteren.

Tekst: Raymond Lansink

Gelukkig ziet het er na de heats volledig anders uit, Specken staat voor de pre-finale op 2, Blom op 3 de Brouwer op 6 en Gavin Jonk op 9. oftewel de heren hebben laten zien dat ze kunnen racen. Ook Janneau Esmeijer heeft na zijn dramatische tijdtraining goed gescoord en start vanaf 13. Verder vinden we van Galen, Lamborelle en Sam Klepper terug op respectievelijk 21, 23, en 28. Voor de second chance heat staan Sven van der Slik en Robin Buijs op 1 en 6 en start wereldkampioen Jordi van Moorsel teleurstellend op de drie na laatste rij na een bak ellende in de heats.

EK 2 Wackersdorf in beeld en geluid 28-5-2011

Kartworld.tv

EK 2 Wackersdorf in beeld en geluid 27-5-2011

Kartworld.tv

www.autosport.nl EK2 Wackersdorf

www.autosport.nl EK2 Wackersdorf

Autosport over team TKP

 

Bron artikel:

https://www.autosport.nl/karting/news/22614/

diversen_team_tkp_met_lars_lamborelle_op_oorlogssterkte_naar_wackersdorf.html

 

Met vier rijders binnen één team die dezelfde wens hebben wordt het nu al dringen voorin. Last but not least bij de Max Junioren is Guust Specken. We weten van Guust dat hij zich de kaas niet van het brood laat eten en altijd met maximale inzet en vol risico de gevechten aangaat. Ook op Genk wist Guust met zijn gedurfde rijstijl veel plekken goed te maken. Plaatsing voor de pre-finale gebeurde via de second chance heat en in de pre-finale reed Guust van de achterste startrij naar een 18e plek en in de finale verbeterde Guust zich nog eens naar plek 12. Volgens Guust en Monteur Richard zal Guust zonder pech in Wackersdorf absoluut voorin te vinden zijn op zijn oranje Intrepid.

http://www.racexpress.nl/index.php?nav=Artikel&nid=32922

http://www.racexpress.nl/index.php?nav=Artikel&nid=32922

Veel Nederlanders en Belgen in tweede ronde Rotax Euro Challenge

Uitgegeven door Casper Bekking 23 mei 2011 03:02 

 

De tweede ronde van de Rotax Euro Challenge is aanstaande. Op het Karting Circuit van Wackersdorf komt de Europese top komend weekend opnieuw in actie. De strijd om de belangrijke punten brandt los nadat de eerste verschillen zijn gemaakt tijdens de openingsronde in Genk. Opnieuw staan er weer veel Nederlanders en Belgen aan de start die op jacht gaan naar het eremetaal.

Bij de Junioren staat een ijzersterke Nederlandse delegatie aan de start: Dave Blom, Jasper de Brouwer, Jordi van Moorsel, Guust Specken, Finn Kooijman, Janneau Esmeijer, Gavin Jonk, Fazio Franssen, Lars Lamborelle over gestapt op Intrepid, Stefano van Galen, Sven van der Slik, Robin Buijs en Sam Schippers komen in actie. Dave Blom kampt met een ribblesure. De Formula K-rijder reist af naar Duitsland. Hopelijk kan Blom racen. Voor België rijdt Lennert van Bogaert. ...lees complete artikel

https://www.racexpress.nl/index.php?nav=Artikel&nid=32922

BNL: Spannende strijd geleverd in 2e BNL op Franse bodem

BNL2 22-5-2011
BNL2 22-5-2011

https://www.autosport.nl/karting/news/22665/bnl_spannende_strijd_geleverd_in_2e_bnl_op_franse_bodem.html

Tekst: Raymond Lansink
Foto's: Michael Melis
 (gallery)


Op zaterdag waren de weersomstandigheden perfect, het was warm en helder terwijl op zondag het een stuk frisser was en bewolkt. Later brak de zon door maar de wind hield stevig aan.


Dave Blom was de grote afwezige in de Rotax Junioren klasse. Een ribblessure speelde hem parten, een trip naar Engeland begin van de week om met een Tillet ribprotector te gaan rijden was niet voldoende om toch aan de BNL Karting Series deel te nemen dit weekend. De 28 Junioren reden weer eens met het mes tussen de tanden. De races bestonden veelal uit uitdelen en incasseren wat de één beter opving dan de ander. De weekend overwinning ging naar Finn Kooijman die zijn basis snelheid weer eens etaleerde en met twee overwinningen het beste wist te overleven. Zijn concurrenten lieten allemaal meer steken vallen in het bijna fysieke geweld op de baan dan Finn. De snelste Junior (de enige junior die onder de 57 seconden bleef) dit weekend won niet. Na er even naast gezet te zijn door een andere rijder verloor Guust Specken te veel punten voor de dag overwinning. Hierdoor had hij aan zijn twee overwinningen en één tweede plaats niet genoeg aan de dag overwinning maar werd hij slechts derde 

 

Rotax Racing Days Berghem 15-5-2011

Rotax Racing Days Berghem 15-5-2011

Bron: https://www.autosport.nl/karting/news/22593/chrono_rotax_racing_days_verdient_meer.html

Chrono: Rotax Racing days verdient meer

 

Dat is de conclusie die we trekken uit het eerste Rotax Racing days weekend. De snelste weg naar een world final ticket was perfect georganiseerd en verdient minimaal het dubbele aantal starters. Ondanks de soms wat magere startvelden zagen we op zaterdag en zondag zinderende races. 

Er werd vooral bij de Junioren gestreden met het mes tussen de tanden, hard maar eerlijk. Aan de start kwamen in ieder geval de toppers in het NK en enkele buitenlandse rijders om even een ticket op te halen. Zo eenvoudig ging dat niet..... Bij de Junioren was Guust Specken op race drie na fenomenaal onderweg en de man to beat. Guust reed alsof zijn leven er vanaf hing en met enkele zeer gewaagde inhaal acties kreeg hij de handen op elkaar. Met drie overwinningen ging Guust dan ook met de grootste beker aan de haal....

REMC 1 Genk 03-04-2011

REMC 1 Genk 03-04-2011

Bron: https://www.kartsportnews.com/content/2011/news_110416-5.html

 

Junior Max Qualifying heat Saturday. Front row TKP Holland team mates - #40 Janneau Esmeijer and #36 Guust Specken were consistent front runners at the Belgian event 
pic - Bas Kaligis / RGMMC Media

RGMMC Euro wintercup 8 t/m 13 feb

RGMMC Euro wintercup 8 t/m 13 feb

Dinsdag: Het was er vroeg uit om het vliegtuig te halen naar Malaga. Vandaag hoefde ik niet te rijden, alleen de kart op te bouwen en de baan weer even rond te lopen.

 

Woensdag: Vandaag begon het trainen, we mochten vandaag 8 sessies rijden en allen benut. De dag begon met mist, maar we konden wel op tijd beginnen met trainen. In het begin ging het niet zo goed, maar we reden ook nog op banden van vorige week. De tijden waren veel te langzaam. In de pauze was ik nog een beetje moe van de afgelopen dagen, dus ging ik even languit in de vrachtwagen. Dat bleek goed uit te pakken, want samen met een nieuw set banden schoot ik 1.3 sec vooruit en was op dat moment de snelste. De sessie erna ging de rest van het veld op nieuw, maar ik bleef met de tijd die ik had gezet zeker in de top 5. De rest van de sessies ging niet verkeerd en de laatste sessie was ik zelfs de snelste. Al met al geen verkeerde dag om mee te beginnen.

 

Donderdag: De 2e dag van het trainen begon goed en met de tijden zat ik lekker bij de top. Tot aan de lunch hebben we op de banden van gisteren gereden, de tijden zakten iets weg en ik bleef op dezelfde tijden, terwijl de anderen bleven doorzakken qua tijden. Na de lunch gingen we op nieuwe banden en net als gisteren ging ik er 1.2 sec op vooruit en was ik de snelste op de baan. Hierna hadden we nog 2 sessies, het ging nog steeds goed en ik zat ongeveer in de top 5. Aan het einde van de dag moesten we een blaadje inleveren voor de commentator, ik had erop geschreven dat ik van speakeren hield. Na een tijdje kwam ik de commentator Ken Walker, de man die de series speakerd, tegen en hij zei tegen mij dat ik wel een keer bij hem kon komen zitten en kijken hoe hij het allemaal doet. Een goede dag met nog een super einde.

 

Vrijdag: Vandaag moesten we nog 3x trainen. In de eerste training ging ik nog minder, omdat ik op oude banden reed, ik werd 14e, niet echt super. De 2e training gingen we verder op de banden, ik had iets te weinig grip en ik reed met mijn trainingsmotor, wat uiteindelijk resulteerde in een 17e plaats. Na de pauze gingen de nieuwe banden en de wedstrijdmotor erop om te kijken hoe we ervoor stonden, uiteindelijk werd ik 9e, een beetje teleurstellend, omdat ik gisteren nog bij de top 5 zat te rijden. Nu kwam het moment van de dag: Tijdrijden. Ik wachtte lang voordat de toppers naar buiten gingen, het duurde heel lang en daarom besloot ik om al voor de toppers weg te rijden. Met nog 8 minuten op de klok ging ik de baan op. na 8 minuten was ik uiteindelijk 8e, iets beter dan de training hiervoor, maar niet echt waar we op gehoopt hadden.

 

Zaterdag: Vandaag draaide het om de series, omdat ik als 8e gekwalificeerd had, moest ik elke race 8e starten. De 1e serie was een chaos, ik was goed weg bij de eerste start en ik lag op een 5e plaats en ik had sneller gekund. Maar na 3 rondjes kwam de rode vlag erin, wat na afloop een ongeluk van de wedstrijdleiding bleek, daarom moesten we opnieuw starten, helaas weer als 8e. Met de 2e start was ik minder goed weg en bleef ik 8e, maar werd in de 2e bocht geduwd en viel ik terug naar de 10e plaats. Het was nog niet afgelopen met de chaos want er kwam een zogenaamd 'SLOWBOARD' in omdat er bij de herstart een paar waren gecrashed. Bij het slowboard moet je rustig rijden achter elkaar en mag je niet inhalen, na nog 2 rondjes racen werd ik uiteindelijk 9e in de chaotische serie. In serie 2 had ik een goede start, maar na de start ging het minder, ik vocht niet voor mijn plaatsen en dat kosten me mijn goede start die me naar 6 had geholpen naar een teleurstellende 9e plaats. Het was geen goede serie voor mij. Voor de 3e en laatste serie had ik een peptalk van mijn vader gekregen en dat hielp, ik was een beetje boos op mezelf en reed met de start naar de 5e plaats. Ik was er nog niet klaar mee, ik wilde beter en dat werd het ook, na even vechten lag ik 3 en reed bij de mensen achter me weg, helaas was de serie net te kort om naar de kopgroep te rijden. Overall in de series werd ik 6e en daarom mag ik morgen starten op de derse startrij starten.

 

Zondag: De grote dag, want vandaag werd de beslissing, de Finale gereden. Maar eerst mochten we nog een keer vrij trainen, dat ging niet heel lekker, ik werd teleurstellend 14e. In de Pre-Finale mocht ik dan als 6e starten. De start was niet verkeerd, maar achteraf toch wel, want ik was met mijn binnenste wielen buiten de startlijn geweest en kreeg na de wedstrijd een penalty van 3 sec. Na de start lag ik 5e maar viel ver terug naar de 10e plaats, maar ik liet het er niet bij, ik knokte mezelf naar een 7e plek. Na de 3 sec. penalty werd ik in de einduitslag 10e. In de Finale kwam ik niet goed weg met de start, maar wist de 10e plaats tot de 1e bocht te behouden. De berg op de 1e 6 bochten gingen niet goed en ik viel terug naar de 13e plaats. Het duurde heel lang voordat de banden grip kregen, maar toen ze grip kregen ging ik best snel, ik reed in een paar rondjes naar de 7e plek toe. Er waren nog 6 rondjes toen ik achter de nummer 6 kwam, maar ik kon er niet langs. Een uiteindlijk 7e plaats is niet slecht, maar niet waar je op hoopt als je 3 dagen eerder nog één van de snelste bent. 

De volgende race is in Engeland en rij ik op 12-13 Maart in Whilton Mill in de Super One Rotax Serie

 

 

Guust    

Clubwedstrijd Campillos 28 t/m 30 januari

Clubwedstrijd Campillos 28 t/m 30 januari

Vrijdag: vanaf school moest ik heel snel naar Schiphol om het vliegtuig te halen naar Malaga. Na een gezellige vlucht van 2.45u kwamen we aan op Malaga airport. Nog even rijden met de auto en dan eten. Na het eten wachtte een verrassing, het hotel was vol en daarom moesten we met het hele team in een appartement logeeren. Het was een enorm huis met een zwembad, alleen was die iets te koud!

 

Zaterdag: De dag begon met een natte baan, want het had 's nachts geregend. We begonnen op oude regenbanden en ik was niet zo snel. Toen het opdroogde werd ik sneller en sneller. We besloten om op nieuwe banden te gaan en ik was best snel, iets langzamer dan de snelste, maar zeker top 3. We probeerde nog iets met de wielen, maar daar was het al te koud voor.

 

Zondag: De dag van de wedstrijd en de kick-off van het seizoen. Het begon vochtig, maar geen regenbanden. We hadden niet de juiste wielen eronder zitten, maar ik werd toch 5e in de vrije training.

Tijdrijden ging niet slecht, maar ik had de verkeerde tandwielen eronder zitten en ik kwam trekkracht te kort, toch nog 4e.

Race I: Ik had geen goede start en lag op een vermoedelijk 9e plaats, ik kon behoorlijk snel naar de 6e plaats komen. Ik moest nog heel lang vechten voor de 5e en 4e plaats, maar kon uiteindelijk in de laatste meters naar de 4e plaats komen.

Race II: De start was dit keer wel goed en ik bleef op de 4e plaats, ik moest nog even vechten, maar 2e ronden later was ik op weg naar de top 2. Na wat gerommel bij de koplopers kon ik erbij komen en pakte heel even de 1e plaats, ik kon niet handhaven en viel terug naar 4. Een rondje of 2 later werd ik er einde rechte eind vol afgereden en lag gelijk laatste met nog maar 2 rondjes te gaan. Eigenlijk geen goed resultaat voor het begin van het seizoen maar volgende week bij de Euro Wintercup gaat het zeker goed komen, een slechte generale is een goede finale!

Bij aankomst op Schiphol besloten Sam en ik nog even lol te trappen, we gingen met onze helmen op op de bagageband zitten, het was spannend met nog 1 bocht te gaan zat ik in zijn slipstream, maar ik kon hem helaas niet voorbij komen. Het resultaat dit weekend viel tegen, maar het was wel leuk. Tot volgende week bij de Euro jongens!!

 

 

Guust

Trainingweekend Campillos 6 T/M 8 jan. 2011

Trainingweekend Campillos 6 T/M 8 jan. 2011

Donderdag: Gisteravond logeerde ik bij Richard, mijn monteur voor dit weekend. 's Morgens moesten we er vroeg uit om het vliegtuig te halen vanaf Schiphol. Toen we aankwamen op de baan van Campillos moesten we alleen nog de motor erop zetten en de kart nog wat aanpassen, om vervolgens heel veel rondjes te rijden en de baan nog beter te leren kennen voor de wedstrijd. De dag verliep goed en ik was behoorlijk snel qua tijden.

Vrijdag: De dag begon droog en ik was vrij snel, ik reed 1.09.00, wat behoorlijk snel was, want de senioren rijden normaal 1sec. sneller als wij, maar ik reed maar 0.8sec. langzamer. Na 1 sessie droog te hebben gereden kwam het met bakken uit de hemel zetten, de baan was bijna onbegaanbaar. Na wat wachten gingen we de baan op en was ik gelijk snel, ik was sneller dan elke kart op de baan. Toen het een beetje droger werd kozen we voor slicks, omdat we anders de regenbanden wegbranden. Met deze weersomstandigheden was ik een klein beetje langzamer dan een andere junior op de baan. Uiteindelijk was het een hele goede dag en ik was lekker snel.

Zaterdag: Vandaag was de laatste dag op het circuit voor dit weekend. De dag begon net als gisteren met een natte baan, maar droog genoeg voor slicks. Net als gisteren was ik niet zo snel in dit weertype, maar ook zeker niet de langzaamste, omdat ik op banden reed die 300 ronden oud waren. Toen we er nieuwe banden op deden was ik pijlsnel, ik was de snelste van alle junioren op de baan. na nog wat uitproberen met het chassis en heel veel rijden was ik nog sneller. Ik moest alleen wat eerder stoppen dan de anderen, omdat ik naar het vliegtuig moest. Ik vond het een top weekend en ben blij dat ik goed snel was, en daarom wil ik Richard bedanken voor het sleutelen dit weekend.

 

Guust

Trainingsweek Campillos 27 t/m 30 december

Maandagavond kwamen we aan op malaga airport met Sam, Dylan en Dave.

 

Dinsdag: lekker uitgeslapen omdat het maandag iets te laat was geworden, uiteindelijk naar de baan met pappa en Sam voor de 1e wintertraining op Campillos. Het werd een goede dag, ik zat lekker bij de tijden met de trainings motor.

 

Woensdag: 's Morgens vroeg naar de baan met pappa en Sam om lekker veel te testen. 's Morgens ging het niet slecht en de tijden zaten niet ver vandaan bij de top. 's Middags hadden we een klein probleempje en de tijden waren ook niet helemaal super. De laatste sessie hadden we het lek redelijk boven en de tijden waren weer een stuk beter maar nog niet zo snel als de concurentie.

 

Donderdag: vandaag was de laatste dag van deze week op Campillos. De dag begon met wat regen waarin ik zeer snel was. Rond 1uur was de baan droog en ging het net als woensdag niet lekker met de tijden. Uiteindelijk besloten we om de motor van dinsdag erop te zetten en gelijk ging het een stuk beter. Ik had weer aansluiting met de top en was uiteindelijk de snelste van de dag!

Het was een hardstikke leuke week met het hele team en wil ik Ton en Pappa heel erg bedanken voor het sleutelen.

 

Guust 

Three Sisters Engeland 10-9 t/m 12-9

We vertrokken donderdag namiddag naar de boot om naar Engeland te varen.

Vrijdag ochtend kwamen we met de boot aan in het natte Hull. Nadat we van de boot af waren moesten we 2 uur rijden naar Wigan de plaats waar het circuit lag. Toen we bij de SSR Motorsport tent aankwamen stond het frame al klaar en hoefden we alleen onze motor en de laptimer erop te zetten. Na dat alles, begonnen we de natte eerste vrijdag sessie, het ging gelijk goed, op eigenlijk zo'n vreemde baan. De vrijdag ging niet verkeerd en ik kon zeker meekomen.

 

Zaterdagochtend was het veel drukker, het was immers een clubrace, waarbij iedereen alleen op zaterdag komt trainen. Ook de zaterdag ging goed en ik kon meekomen in de top 10. Halverwege de zaterdag ging de wedstrijdmotor van het team erop, omdat je in Engeland niet met een Nederlands verzegelde motor mag rijden. De wedstrijd motor leek iets langzamer dan de onze, maar het team zei dat ze dat wel goed konden krijgen.

 

Zondag was de dag van de wedstrijd, in Engeland werkt het iets anders dan in Nederland, je hebt geen pauzes en je hebt: trainen, tijdrijden, 2 races en een finale. Met trainen was er iets raars gebeurd, ik stond op de startgrid en ik dacht dat mijn rem het niet deed, omdat we een stukje vooruit moesten rijden en mijn kart niet remde. Pappa zij dat het door het water kwam omdat het nat was, maar met rijden bleek het heel erg te zijn dus besloot ik te stoppen met de training. In de tent bleek dat er vet op mijn rem was gesmeerd! Voor Tijdrijden hadden we hem gelukkig weer schoon en reed ik voor mij een keurige 4e positie.

Race I: Ik stond op de startgrid als nummer 4 maar de nummer 2 kwam niet opdagen dus mochten de mensen achter de nummer 2 een plaats naar voren, dus stond ik op plaats 3 aan de binnenkant. Met de start stond teammaatje Keiran voor, maar in Engeland gaat de binnenkant met de start naar buiten, dus kon ik op nummer 3 daar van profiteren en ging gelijk aan de leiding. Het duurde helaas niet lang, want in totaal heb ik 1 rondje en 6 bochten aan de leiding gelegen in mijn eerste race in Engeland. Na wat stoeien en vechten kwam ik uiteindelijk op een 4e plaats.

Race II: De start van race 2 was goed en ik kon gelijk naar een 3e positie rijden, we hadden er alleen voor gekozen om 1 tandwiel kleiner te gaan om iets meer snelheid te creëren op het rechte stuk. Maar dat pakte niet uit hoe wij het wilde, ik viel stukje bij beetje terug naar een 14e plaats.

Final: Met de finale startte ik op een 11e positie omdat race 1 en 2 bij elkaar opgeteld werden. De start was niet goed, mijn Engelse motor trok niet weg en ik moest 2 plaatsen laten schieten. Na de start volgde een gevecht van 10 ronden trekken, duwen en verdedigen, ik moest uiteindelijk toch mijn plekje afstaan, maar gelukkig waren er 2 mensen voor mijn gespind, terwijl ik in het gevecht zat. Uiteindelijk reed ik naar een 11e plek, waar ik, pappa en het team blij mee waren.

 

Guust

Einduitslag BNL 2010

https://www.mylaps.com/championship/view.jsp?id=10497

Guust, dit keer rijdend met nr 71, werd 24e van de 32 rijders, na het rijden van 1 van de 3 evenementen.

BNL 3 Genk 7/8-8

Ondanks dat het evenement 2 dagen duurde konden we wegens tijdsgebrek pas donderdag avond naar de baan. Vrijdag, trainingsdag, was goed en ik zat zeker bij de snelsten.

 

Zaterdagochtend bij de ochtendtraining bleek dat, want ik was 3e. Met tijdrijden ging het veel slechter, ik werd met banden van de organisatie 7e op 0,4 seconde achterstand van de top.

Race I ging wel een stukje beter, na niet zo'n goede start, maar met wat knokken reed ik richting P6. Ik kon beter, want beetje bij beetje reed ik naar de nr 5, die ik in de 9e van de 16 rondjes kon pakken en die plaats gaf ik niet meer weg.

Race II was een hele rare race, omdat de eerste en de laatste 2 ronden droog waren, de overige 12 waren nat. Ik had een hele goede start, want ik kon meteen doorstoten naar de derde plek, het werd een leuke maar spannende race uiteindelijk werd ik 7e.

Bij de daguitslag werd ik 5e.

 

Zondag begonnen we weer met een training waar ik 1e werd met 0,2 seconde voorsprong, wederom op onze eigen banden.

Het tijdrijden ging weer niet goed en ik werd 9e. Na meting, met 'n shore meter, van de banden (uitgegeven door de organisatie), kwamen we erachter, dat de organisatie oude en nieuwe banden hadden gemengd, hierdoor kregen we de kart niet in balans.

Race III was ik niet zo blij met het resultaat van het tijdrijden, dus met de start reed ik gelijk naar de 5e plek, na een paar rondjes probeerde ik de 4e plek, maar dat kon ik niet vasthouden en reed heel erg verdedigend naar de 5e plek.

Race IV had ik een slechte start, ik viel weg naar de 7e plek die ik 4 ronden lang behield tot mijn remschijf brak...

Dit was een super adrenaline moment ... we waren achteraf alleen maar blij dat m'n keramische remschijf het niet einde rechte stuk aan de Europalaan had begeven.

Ondanks het uitvallen in race IVkon ik het weekend afsluiten als 8e (in 'n veld van 19 rijders) 3 punten achter nr 7 en 10 punten achter nr 6.

  

Guust           

 

NB: We kwamen erachter dat de keramische schijven momenteel niet worden geproduceerd wegens productie problemen. Wij zullen ze in ieder geval nooit meer gebruiken. Jammer dat leveranciers hier geen melding van maken. Jullie zijn hierbij wel gewaarschuwd!!!

NK2 Spa Francorchamps 11-4

Wachten op race 1 in parc fermé
Wachten op race 1 in parc fermé

Net als in Kerpen gingen we weer donderdagavond naar de baan. Het paddock stond toen al redelijk vol, dus moesten wij op een heilig stukje grond staan, namelijk het echte Formule 1 circuit van Spa-Francorchamps waar onderhoud bezig was, dus er reden geen race auto's.

 

Vrijdagochtend eerste sessie was erg goed, want ik was de snelste. De rest van de vrijdag ging het ook goed en ik was steeds één van de snelste.

 

Zaterdag ging ongeveer even goed als de vrijdag en ik zat wederom bij de snelste. De 3e sessie probeerden we een nieuw setje banden en waren we een seconde kwijt op de top. (de banden lagen al minstens 5 maanden bij kombikart op zolder) Gelukkig hadden er meer last van dat probleem en maakten we ons geen zorgen. Dank u Kombikart!

 

Zondagochtend was het heel koud, maar toch wist ik op oude banden een 8e tijd neer te zetten.

Met tijdrijden was de keuze om met een teammaat even te wachten, dat was toch wel risicovol, want er zat regen aan te komen. Toch bleek het een gouden zet, want ik zette wederom een pole position neer, dus in Race I mocht ik als 1e starten.

Met de start zat nummer 3 al naast me dus was hij vals, maar hij werd niet afgekeurd, dus in de eerste bocht lag ik 5e. In de punt-bocht stonden er 2 mensen op elkaar, ik vloog eroverheen en kwam met 4 wielen 30cm los. Die klap kon mijn frame helaas niet houden en was krom, de rest van de race kostte mij veel moeite, maar ik kon gelukkig nog 10e eindigen, wat niet slecht is voor een krom frame.

We willen onze gewichtige vriend/teammaat Nico bedanken voor het helpen van het rechtbuigen van ons frame, zonder zijn zware inzet hadden we geen recht frame gehad voor Race II.

Race II had ik een iets betere start maar viel toch 2 plaatsjes terug en lag ik 12e, dat duurde 2 rondjes en toen lag ik 11e. Na nog een paar ronden rijden kon ik naar de 9e plek komen, maar er zat nog meer in want na heel wat rondjes kon ik naar een 7e plek komen. Toen ik eenmaal op de 7e plek lag kon ik het gevecht beginnen voor de 6e plek die 4 ronden duurde, uiteindelijk won ik dat gevecht en sloot de 2e race af als 6e.

In het dagklassement ben ik uiteindelijk 7e geworden.

 

Guust

NK-1 Kerpen 7-3-2010

NK-1 Kerpen 7-3-2010

Voor de verandering gaan we dit jaar op donderdagavond al naar de baan om op vrijdag te kunnen trainen. Vrijdag morgen eerste sessie lekker baan verkennen en een beetje rondjes rijden. De vrijdag ging goed en we zaten redelijk bij de top.

 

Zaterdagmorgen de eerste krachttraining van het jaar en ik was de snelste op redelijk goede banden, maar naarmate de dag vorderde ging het met de tijd steeds slechter maar met de afstelling konden we wel sneller worden.

 

En dat bleek Zondagochtend: Waar ik in de trainingen de snelste tijd neerzette bij de mensen die op oude banden reden, werd ik 5e. De kwalificatie ging goed, alleen m'n tijd kwam wat laat dus in de laatste ronde kon ik een 3e tijd op de klok zetten, maar helaas gold dat niet voor lang, want tijdens het keuren bleek mijn huurcarborateur niet goed te zijn en ik kreeg een DQ, dus moest ik helemaal achterop de grid starten als 30e.

Race I maakte ik een goede start door en kon na de eerste bocht doorstoten naar een 17e plek. In ronde 4 had ik er zin in en probeerde er 3 uit te remmen einde rechte eind, alleen dat pakte niet goed uit ik ging rond en kwam terug op de baan als 19e, maar daarvoor stond ik 16e. Ik bleef toch doorvechten en kon uiteindelijk in de laatste ronde de 10e plek pakken.

Race II had ik een goede start en klom op naar een 9e plek waar ik in de 2e ronde een 8ste plek van maakte. Tot ronde 5 kon ik niet veel betekenen, omdat m'n banden nog een beetje koud waren, maar in ronde 5 pakte ik in een keer de 6e plek om vervolgens een ronde later naar de 5e plek te kunnen gaan, het was ronde 9 waar ik een klein probleempje had en daardoor naar een 7e plek terug viel. Niet te min was ik in ronde 11 weer 'back on track' en lag ik weer op een 5e plaats, waar ik in ronde 14 een 4e plaats van wist te maken, ik zou uit eindelijk op een 4e plaats terecht komen.

In het dag klassement werd ik 7e, maar een week later kreeg ik te horen dat ik 6e was geworden, omdat de man op de eerste plaats een DQ had gekregen in de nacontrole.

 

Guust     

NK8 Berghem 18-10

Race 2
Race 2

We gingen op vrijdagochtend naar het circuit, en nu stonden we bij Benno in de tent. Toen we aankwamen hebben we gelijk twee karts in de tent gezet, het 32 frame en het 30 frame. Vrijdag hebben we de hele dag getest en aan het einde van de dag wisten we eigenlijk niet met welk frame we wilden gaan rijden, dus hebben we zaterdag doorgetraind en hebben toen de beslissing gemaakt: het 30 frame.

Zondagochtend in de vrije training ging het best goed en ik werd 11e. Voor het tijdrijden waren er nieuwe banden. In de pits wachtte ik even met wegrijden, en dat bleek een gouden zet, want ik had de 1e tijd!!!! Dat betekende voor race I dat ik de groep moest lijden bij het oprijden, en dat ging goed. Ik kon gelijk de kop pakken voor de eerste 4 ronden. Daarna ging het bergafwaarts en ik eindigde als 6e. Dat werd dus met Race II aan de buitenkant starten en dat ging niet goed, ik werd aan alle kanten geramd met als gevolg, dat ik de eerste ronde door kwam als 14e en de 2e ronde als 18e. Na al dat gebeuk moest ik beginnen aan een opmars en dat was bepaald niet makkelijk. Tot aan de laatste paar bochten werd er gevochten en geduwd, ik werd 15e. Uiteindelijk kwam ik in het dagklassement op een 10e plaats.

 

Guust          

NK7 Genk (B) 27-9

NK7 Genk (B) 27-9

Voor de wedstrijd in Genk gingen we als gewoonlijk vrijdagmiddag weg voor een weekend in België. Dit weekend gingen we het alleen proberen in onze eigen tent. Zaterdag ochtend kwam ik erachter dat ik m'n pak vergeten was, maar gelukkig had Jaco nog een pak bij zich en kon ik gewoon lekker rijden. Zaterdag ging redelijk goed en ik zat er lekker bij. Zondagochtend eerste training pakte ik een 8e plaats. Met het tijdrijden ging het een stuk minder goed en ik kwam op een 15e plaats terecht. Met de start van Race I ging het voorin niet goed en heel veel mensen klapten op elkaar, maar ik niet ik kon erlangs en kwam de eerste bocht uit als 6e. De race verder verliep goed ik verloor 1 plaatsje en werd 7e.

Race II startte ik aan de binnenkant en dat ging goed. Iik kwam de eerste ronde door als 5e. Na een paar ronden raakte ik in gevecht met Rody die in eerste instantie verdedigde maar ik probeerde m'n kart er toch tussen te duwen, dat lukte maar ik kwam op de curbstone en m'n achterbumper kwam tegen m'n achterwiel. De eerstvolgende ronden liep m'n motor niet, omdat die achterbumper achterop hing, maar na een paar rondjes was dat weg en ik begon een sprintje naar Rody. Toen ik eenmaal op Rody's bumper zat viel de vlag en werd ik 7e. Uiteindelijk werd ik 6e in het dagklassement.

 

Guust    

NK 6 Veldhoven 22-8-2009

Start race II
Start race II

We zouden op Venray gaan rijden maar die baan kreeg zijn milieuvergunning niet rond, dus moesten we op een zaterdag naar Veldhoven. Donderdagavond kwamen aan, en het stond toen al hartstikke vol, alleen helemaal achterin was nog plek.

Vrijdagochtend de tent opzetten van Jaco en rijden maar. De vrijdag ging redelijk en ik zat de hele tijd rond de 7e plek te sturen.

Zaterdag was er een hoop gedoe met het keuren want we konden de motorkaart niet vinden. Toen alles gebeurt was gingen we trainen, ik werd 10e, een beetje als verwacht.

Bij het tijdrijden lag de kart voor geen meter, en ik reed de hele tijd rond de 25e plaats, maar gelukkkig in de laatste ronde reed ik naar de 12e plek.

Met race I was er een hoop gedoe met mijn nekband, maar ik mocht wel starten. Na een goede start lag ik 11e en volgde een gevecht om de 8e plek en werd ik uiteidenlijk 9e.

Race II moest ik een andere nekband, met de start werd ik eraf gerost en ik kwam de eerste ronde door als 22e. De 2e ronde werd ik bij iemand achterop gebeukt en ik lag 26e, Chris lag ondersteboven en de wedstrijdleiding deed niks. Uiteindelijk werd ik in een duw-en-trek race 18e. ik vond dat de wedstrijdleiding er een hele slechte dag van heeft gemaakt want deze situatie kwam niet alleen in onze klasse voor. In het dagklassement was ik 13e.

 

 

Guust     

NK5 Veldhoven 21-6

NK5 Veldhoven 21-6

Zondag 21 juni werd de vijfde race dag verreden in de Dutch Rotax Max Challenge. Guust reed weer in de Rotax Max Junior klasse.

Vrijdagmiddag en zaterdag werd er getrained en team 36, Guust en Maurice, waren heel tevreden.

Zondag reed Guust tijdens de kwalificatie naar 'n 11e plaats. Waarin de karters 4 t/m 11 binnen 1 tiende van 'n seconde tijdverschil zaten.

Tijdens race 1 had Guust 'n goede start, van plek 11 reed hij naar 8. Deze plek kon hij tot twee ronden voor het einde verdedigen. Uiteindelijk werd hij 9e.

De start van race 2 moest twee keer over, inclusief 'n rode vlag voor 'n startles op de baan door de wedstrijdleider. Guust hield twee bochten stand maar toen werd hij er even uitgetikt. Guust kwam als dertiende weer de baan in en finishte mooi als 8e.

't Was 'n mooie race dag en Maurice kreeg van Guust 'n toptien plaats voor z'n vaderdag.

BNL 1 Genk (B) 6 en 7 juni

BNL 1 Genk (B) 6 en 7 juni
Guust reed zaterdag 6 en zondag 7 juni in het Belgische Genk de eerste wedstrijden om het BNL kampioenschap. Guust reed het weekend mee in de KF3 klasse. In 'n klein (10 rijders) maar sterk veld van 5 Nederlanders, 3 Belgen, 1 Deen, 1 Luxemburger.

Bij afwezigheid van Maurice was Arjan Opmeer beschikbaar om dit weekend te sleutelen voor Guust. Irma was dit weekend in de turnhal bij een wedstrijd van Fleur.

Vrijdag trainen ging goed, op 'n aanvaring op z'n linker flank na, hij miste nog 'n 10e seconde op Lukas, de snelste KF3 vrijdag.

Zaterdag tijdrijden 4e, race 1 bij droog weer 3e, race 2 op slicks in de regen 8e. Zaterdag P6.

Zondag tijdrijden 6e, race 1 met regen 4e, race 2 met droog weer, na z'n mooiste start van 't weekend: 9e Zondag eindigden naast Guust nog 3 rijders op P4 met 93 punten.

Weekendresultaat 'n gedeelde 6e plaats met 188 punten.

1e Kevin [214 punten] 2e Lukas [204 punten] 3e Davey [192 punten]

 

Voor info over de baan zie www.karting-genk.be en over de wedstrijden zie www.bnlkartingseries.org en www.mylaps.com

NK4 Berghem 24-5

Formeren race 1
Formeren race 1

Zondag 24 mei reed Guust het vierde van acht wedstrijden om het NK Rotax Max in de klasse Max Junioren. Donderdag waren we op de kartbaan en vrijdag begon het serieuze trainen. Zaterdag waren maar vier sessies om te trainen, maar de afstellingen voor zondag waren bekend. Heel het weekend was het mooi weer; op 'n mini tornadootje na op zaterdagmiddag in het rennerskwartier, Jacco ging aan z'n tent hangen, 'n andere tent vloog de lucht in en nam 'n lantaarnpaal mee. Zaterdagavond nog 'n buitje voor het stof, maar zondag toen we wakker werden was de baan alweer droog.

Zondag trainen ging lekker. Bij het tijdrijden reed Guust naar 'n zesde plek! Super mooi in 'n veld van 35 rijders.

Guust starte bij race 1 aan de buitenkant, helaas lukte het hem niet om bij het gedrang van de start de binnenkant te pakken, hij reed over  het vuil en kon daarom niet op snelheid komen, in de eerste ronde verloor hij tien plaatsen. Hij wist in de 15 ronden durende race terug te rijden naar 'n twaalfde plaats. Tevens zette hij bij de junioren 'n nieuw ronde record van 46.9 seconden.

Race 2 begon dus weer aan de buitenkant, weer gedrang maar dit keer verloor hij maar twee plaatsen en reed hij naar 'n mooie achtste plaats en behaalde monteur Maurice de constructeurs titel met 'n weer scherper baanrecord van 46.852 sec.

Guust eindigde in het dagklassement op 'n mooie 11e plaats.

NK3 Kerpen [D] 3-5

NK3 Kerpen [D] 3-5

In 'n veld van 34 Max Junioren karters kwalificeerde Guust zich op startplek 18.

Race 1 ging na één opwarmronde en één formatieronde van start, de karters naderden de startlijn heel netjes, maar voor de eerste bocht stond voor Guust 'n muur van twee karts hoog. Guust wist zich als 23e er langs te wringen. Na mooie inhaalacties finishte hij als 15e.

Race 2 werd niet gestart vanuit de pits, maar vanaf de baan waar de startopstelling werd gecontroleerd. En weer ging het zo'n 80 meter na de start mis, dit keer achter Guust. Ook deze race werden we getrakteerd op mooie inhaalacties. De mooiste kwam in de 10e minuut. Gubbels  voelde Guust zijn adem in z'n nek en reed verdedigend bocht einde rechte stuk op, hij remde vrij vroeg, Guust zag zijn kans en pakte hem langs de buitenkant! Guust reed als 7de het bos in. Op deze plek finishte hij ook. Dagklassement: 10de !!! Meer info: https://www.mylaps.com/results/showrun.jsp?id=1114858

NK2 Veldhoven 5-4

P4 in race 1
P4 in race 1

Vrijdagmiddag vertrokken we naar Veldhoven voor de 2e NK van de Chrono. Toen we aankwamen hebben we lekker op ons gemak de tent van de caravan opgezet en een beetje bij de baan gekeken. Zaterdagochtend hebben we eerst geholpen om Jaco's tent op te zetten. Toen was het tijd voor de eerste van de 6 trainingen: 2 van 10 minuten en 4 van 15 minuten. Tijdens de eerste training waren we vergeten om de choke dicht te doen, ik ging naar binnen en zei dat de motor het niet deed, dus haalde we Jaco erbij en die zag het meteen. De rest van de dag ging best goed en we zaten er redelijk bij.

Zondagmorgen eerst nog even inschrijven en daarna de training rijden. De bandenkeuze was erg lastig omdat de baan opdroogde, terwijl wij reden. Ik ging op regenbanden en de rest van het team op slicks. Na de training bleek dat mijn transponder het niet had gedaan, gelukkig de rest van de dag wel. Tijdrijden ging lekker en ik werd 13e.

Race I had ik een beetje geluk, want in de eerste bocht was er een klapper en ik reed daar omheen en ging van 13 naar 6! En ik haalde de nummer 5 twee bochten verderop in. Beitske Visser reed voor me en ze probeerde de nummer 2 in te halen, maar dat lukte niet en haar motor viel uit en ik ging naar plaats 4! Op het eind van de race zat ik een beetje te slapen en werd door 2 man ingehaald. Ik was 6e.

Race II ging een beetje minder, omdat ik er met de start 2 keer werd uitgebeukt, 1 keer na de bocht einde recht stuk en de andere keer de bocht erna er vol af. Ik lag laatste en ik moest weer naar voren, na en paar stoeipartijtjes werd ik 24e van de 36. In het dagklassement werd ik uiteindelijk 14e.

  

 

Guust    

 

Dagklassement: https://www.mylaps.com/results/showrun.jsp?id=1079264

 

 

Wedstrijdverslag NK1 Berghem 8-3

Race 1
Race 1

 

Zondag 8 maart reed Guust z'n eerste NK wedstrijd van 2009 op de kartbaan Nieuw Zevenbergen in Berghem. Na 'n droge trainingsdag op zaterdag begon de zondagmorgen met ... regen. Gelukkig stonden Guust en Maurice droog in de nieuwe tent van Jacco Paauwe.

Tijdens het tijdrijden op 'n natte baan reed Guust naar 'n 17e tijd in 'n veld van 36 rijders. In race 1 reed Guust van de 17e startplek naar de 8e plaats, schitterend. Bij terugkomst in de pits werd hij gediskwalificeerd, omdat hij te licht zou zijn: 2 ons! Op aandringen van Guust en Maurice werd na 'n tweede weging van kart en rijder, gewogen met 'n controle gewicht op de schaal. Bij deze meting was de meting niet constant: de schaal bleef uitslaan van 24,9 naar 25,0. Praten met de TC en wedstrijdleiding mocht helaas niet baten, Maurice werd zelfs uitgemaakt voor zeikerd door Randolph Bath die als bemiddelaar optrad tussen rijder en organisator. Guust moest race 2 op de 35e plaats starten.

Guust reed echt één van zijn sterkste races ooit: van plaats 35 reed hij naar plaats 15! 

 

Dagklassement: https://www.mylaps.com/results/showrun.jsp?id=1056600

8-2 Wedstrijdverslag Wintercup Berghem

Klaar in de pitlane
Klaar in de pitlane

Vrijdagavond laat vertrokken we naar Berghem voor mijn eerste wedstrijd in de Rotax Max. Toen we aankwamen bleek de poort al dicht te zijn, maar gelukkig was Collin al binnen. Dus moesten we buiten de poort blijven om te slapen.

Zaterdagochtend gingen we vroeg naar binnen (binnen de poort), al om 7:30! maar gelukkig hoefde we pas om 11:30 te rijden, dus konden we nog op ons gemakje alles klaarmaken. De eerste training ging goed, en ik kon redelijk meekomen. De tweede training ging ook goed, kortom het was een goede traningsdag.

Zondagochtend om 8 uur eruit want het was tijd voor de wedstrijddag. De Free Practice (vrije training) was super en ik werd 10e van de 27 jongens en meisjes. De kwalificatie ging iets minder omdat ik te lang acher iemand bleef hangen. Ik werd 15e. Met de start van de Prefinale verloor ik 2 plaatsjes en het werd steeds minder. Uiteindelijk werd ik eraf gebeukt, einde race. De start van de Finale was erg slecht, maar in de puntbocht achterin pakte ik in een keer 6 MAN. Uiteindelijk wist ik nog een iemand te pakken en ik werd 20e. Ik heb ondervonden dat er enorm veel gebeukt wordt in de Chrono, en daar zal ik met de eerste echte Chrono wedstrijd echt mijn rijstijl op aanpassen! Toch vonden Pappa en Ik het een leuk weekend, ik wil Andy en Antony bedanken voor de hulp en Kevin en Paul Verhoeven en Rob Eerhard wil ik bedanken dat ze zijn komen kijken. 

 

Guust  

Kompas 16-1-2009

Kompas 16-1-2009

Schakel 15-1-2009

Schakel 15-1-2009

11-01-2009 NL zilver en brons voor HW karters

Specken brons, Machunskas goud, Verhoeven zilver
Specken brons, Machunskas goud, Verhoeven zilver

Zaterdag 10 januari was het zover. De bokalen voor de beste karters uit het Nederlands Kampioenschap 2008 werden tijdens 'n feestelijke avond uitgereikt. Naast Rotterdammer Lukas Machunskas (goud) mochten de Hoeksche Waardse karters Guust Specken (brons) en Kevin Verhoeven (zilver) ook hun prijzen in ontvangst nemen. De karters van de Strijense kartclub reden afgelopen jaar in de KF3 klasse met hun KCN VanKart met 125cc TM motoren. Het NFK Nederlands Kampioenschap werd verreden op circuits in Nederland, België en Duitsland.

Kevin Verhoeven (13) rijdt vanaf zijn vijfde kart en behaalde 2 keer eerder zilver, in 2005 en 2007. In 2009 gaat hij voor goud in de KF3 klasse en tevens doet hij mee aan de voorronden voor het Europees Kampioenschap.

Guust Specken (12), rijdt kart sinds z'n zevende en is voor het EK avontuur net te jong, dus zoekt hij na goud in 2007 en brons in 2008 zijn kansen in 'n andere klasse: De Rotax Max Junioren 125cc.

De bokalen, in de vorm van 'n mooie gestyleerde kart, krijgen 'n plek tussen de andere bekers, die de jongens in de loop van de jaren gewonnen hebben.

Wedstrijdverslag 25-26 oktober NK Genk

Wedstrijdverslag 25-26 oktober NK Genk

Donderdagnamiddag vertrokken we naar Genk voor het laatste NK van dit jaar. 's Avonds toen we aankwamen was het nog net licht. Ik was niet meteen gaan slapen maar ook niet te laat. Vrijdagochtend leek het even als of het goed ging, maar toen liep de motor in elkaar. Dus verder met de andere motor. Die liep ook goed (in de regen). toen moesten we maar hopen dat de andere motor het ook goed deed als het droog was. Maar daar kreeg hij de kans niet voor omdat we de andere motor bij GKS konden laten honen. Inmiddels waren we aanbeland bij de kwalificatie. Nu moest ik een andere zuiger en een nieuw gemaakte cilinder inrijden en nog eens tijdrijden. Dat ging wel redelijk voor wat ik allemaal moest doen, en ik werd 6e. Race I ging niet goed, mijn rij bleef "staan" met de start, waardoor ik niet goed weg kon. De rest van de race ging ook niet goed, ik werd 9e. Race II mocht ik aan de binnenkant starten en was het aan het miezeren. Die race schoof ik een plekje op, ik werd 8e.

 

Guust       

19-10 Wedstrijdverslag Clubrace 5

19-10 Wedstrijdverslag Clubrace 5

Zondag 19 oktober werd het laatste evenement gereden in Strijen voor dit jaar. Mijn vader was er niet dus hadden we een andere monteur. Deze monteur was Arjan Opmeer. 's Morgens met de trainingen waren we met heel het veld bijna even snel. En dat zagen we met de kwalificatie, heel het veld lag binnen 1,5 tiende van een seconde en ik op de 3e plaats. Met race I mocht ik als 3e starten met Max achter me en Dimitri voor me. alles leek goed te gaan tot ik rond geduwd werd in de eerste bocht door Max. Maar niet alleen ik werd getroffen, doordat ik scheef ging blokkeerde ik de doorgang voor Kim. Kim kon net voor mij weer door, maar 5 bochten later raakte ik Kim van achter en we gingen allebei dwars. Ik kon gelukkig eerder weg waar door ik 4e lag. De rest van de race probeerde ik nog bij Max te komen, maar doordat we bijna dezelfde tijden reden, kon ik niet veel dichterbij komen. Uitslag race I: Kevin 1e, Dimitri 2e, Max 3e, Ik 4e en Kim 5e. Race II mocht ik dan als 4e starten, aan de buitenkant. De start ging niet goed en ik lag laatste. de rest van de race zou het zo blijven, terwijl Kevin steeds veder weg liep. Uitslag race II:

Kevin 1e, Max 2e, Dimitri 3e, Kim 4e en Ik 5e. Uitslag dagklassement: Kevin 1e, Max 2e, Dimitri 3e, Ik 4e en Kim 5e. Ik wil Arjan Opmeer bedanken voor zijn inzet dit weekend.

 

Guust           

28-9 Wedstrijdverslag clubrace 4

28-9 Wedstrijdverslag clubrace 4

Zondag 28 september reed Guust de vierde van 5 KCHW clubraces op de kartbaan van Strijen. Dit weekend bestond team 36 uit coureur Guust en monteur Menno Meijers bij verstek van Maurice. De indruk van de races van Guust en Menno was: goed gewerkt, weer dingen geleerd en jammer van het resultaat. Guust werd in het dagklassement vijfde.

Bij de kwalificatie race reed Guust naar 'n vierde plek met 30.178 (Kevin 29.975, Dimitri 29.996, Kim 30.145, Max M 30.217, Max V 31.454)

Bij race 1 ontbrak Dimitri helaas aan de start door technische problemen. Kevin startte alleen op de eerste startrij, Kim volgde goed, Guust kon aan de buitenkant niet aansluiten en Max M pikte 'n plaatsje bij de eerste bocht. Guust reed voor wat hij waard was, maar kon dit keer niet voorbij Max, die heel goed verdedigend reed.

Kevin 1, Kim 2, Max M 3, Guust 4, Max V 5

Bij race 2 startte Guust dus weer op P4, nu met Kim voor zich op P2 en Dimitri achter zich op P6. Het werd 'n heel gewring naar bocht 1 toe. Guust kon niet de ruimte vinden en schoof over de achterkant van Kim, hij kwam achterste voren in het gras terecht. Gelukkig kon hij snel zijn race vervolgen. Halverwege de wedstrijd volgde 'n spannende inhaal manouvre van Dimitri op Kim. Weer 'n hoop gewring: Kim liet haar kart 3 bochten lang mooi staan, tot ze alle twee de curbes tegenkwamen. Hier was Kim haar kart niet tegen bestand en ook zij reed de baan uit. Max V lag toen vierde, Guust liep goed in en reed naar Kim toe. Kim en later ook Guust haalden Max V in. Guust lukte het niet om Kim nog in te halen. Toch nog 'n opstekertje in race 2 voor Menno en Guust: Guust reed in ronde 5 naar de snelste ronde van de KF3 klasse 30.542!

Kevin 1, Max M 2, Dimitri 3, Kim 4, Guust 5 en Max V 6

Dagklassement: Kevin 1, Max M 2, Kim 3, Dimitri 4, Guust 5, Max V 6

Recreanten en monteurs race KCHW

Maurice in actie
Maurice in actie
Dit keer was het de beurt aan monteur Maurice Specken om in de kart plaats te nemen. Met dank aan Nico den Hartog voor het uitlenen van zijn kart 130. Op de kartbaan dachten mensen Boet van Dulmen in kart 130 te zien! Nu weten de 'jongere ouderen' onder de lezers hoe oud Maurice z'n motorpak is!

Kart Club Hoeksche Waard in Strijen organiseerde zaterdag 20 september het recreanten en monteurs toernooi 2008.

27 Karters verschenen aan de start voor 3 races. Startposities voor race 1 en 2 werden bepaald door loting. Race 1 op pole positie starten, betekende voor race 2 achteraan starten. Race 3 was de finale race [1+2:2]

Het weer werkte goed mee, er heerste 'n gezellige sfeer op de baan en in het rennerskwartier. Aan het einde van de zeer geslaagde dag ontvingen alle deelnemers 'n beker en 'n T-shirt van de club als aandenken. De winnaars per klasse [4] ontvingen tevens 'n wisselbokaal. Volgend jaar weer! Na de prijsuitreiking volgde de BBQ.

Verslag NK5 Emmen

Verslag NK5 Emmen

Tijdens het 5e van 6 wedstrijdevenementen om het NFK Nederlands Kampioenschap op het kartcircuit Pottendijk in Emmen is Guust 3e geworden in het dagklassement in 'n veld van 13 coureurs.

In de kwalificatie race reed hij naar 'n vijfde tijd.

In race 1 werd Guust ook vijfde. Op het lange rechte stuk, ging het net voor de bocht voor 'n aantal karters mis, zeker drie maakten 'n 180 rondje, maar iedereen kon de race vervolgen. Giovanna haakte helaas na de kwalificatie af. Kim, Nigel en Leon hadden materiaal pech. Kevin V kon door nekklachten zaterdag nauwelijks trainen en finishte als 10e.

In race 2 reed Guust naar de derde plek. Na 'n mooie start kwam hij als derde door de 1e bocht, 'n supersnelle kom bocht na het lange rechte stuk. In ronde 2 kwam hij als vierde door. Halverwege de race reed hij weer naar de derde plek, die hij niet meer los liet.

Resultaat dagklassement: Lucas 1, Kevin C 2, Guust 3, Dimitri 4

Verslag bezoek EK Varennes (F)

Verslag bezoek EK Varennes (F)

Op 6/7 september waren de EK finale van de KF3. Paul, Kevin, Pappa en Ik vonden het interesant om daar eens te gaan kijken. We vertrokken vrijdag om 12.00 uur van huis om naar Varennes du Alier te gaan. Onderweg hadden we veel file bij Parijs, voor de rest ging het goed. Vrijdag avond om 9.00 uur kwamen we aan bij het hotel. Daarna hebben we nog wat gegeten bij buffalo grill. Zaterdag ochtend moesten we vroeg op staan. Het was erg blubberig naast de baan (waar de auto's stonden). maar de baan zelf was nat. Dat beloofde een spannede dag te worden! En dat werd het ook. Er waren heel veel slippers en een paar vastlopers. Zondag was de dag van de races, het was een mooie dag. nu was het wel droog, en was de baan nog net zo mooi. Deze dag hebben we ook mooie races gezien. Het was een top weekend! Paul en Kevin bedankt voor het meegaan     

Verslag NK4 Kerpen (D)

Verslag NK4 Kerpen (D)

Op 31 augustus werd het 4e NK voor de klasse KF3 verreden op de kartbaan van het duitse Kerpen. We vertrokken op woensdag naar kerpen. Donderdag werd er getrained en afgesteld. 's Middags reed Michael Schumacher ook 'n paar rondjes op de baan en voorzag de jonge karters van 'n handtekening op hun helm.

Vrijdag waren de trainings sessies ingeroosterd voor alle kart klassen.

Zaterdag waren er maar 2 trainings sessies en om 16.00u de kwalificatie race. Ik reed naar 'n 5e tijd.

Zondag ochtend vroeg 1 vrije training en daarna de twee wedstrijden.

Tijdens de eerste race had ik 'n goede start, ik lag 'n halve race 4e en pakte zelfs nog positie 3. Na 'n inhaalpoging van nr 4 reden we allebei de baan uit. Ik vervolgde snel mijn race, resultaat race 1: 9e Het was 'n race met veel acties en schuivers.

Bij race twee moest ik starten als 9e, maar finishte mooi als 5e.

Resultaat dagklassement: Lucas 1, Kim 2, Nigel 3, Kevin V 4, Kevin C 5, Guust 8

Persbericht 14-7-2008

Persbericht 14-7-2008

Bekers voor KF3-karters

Hoeksche Waard. Zondag 13 juli werd op het Circuit Nieuw Zevenbergen in Berghem NB voor de KF3 klasse het 3e van 6 wedstrijdevenementen verreden om het NFK Nederlands Kampioenschap. KCN rijders Guust Specken (11) uit Heinenoord en Kevin Verhoeven (12) uit Mijnsheerenland behaalden in het dagklassement respectievelijk de 2e en 3e plaats. Op dit mooie en snelle kartcircuit behalen de deze karters in hun VanKarts met TM motor topsnelheden van ca. 110 km per uur.

Guust Specken reed tijdens de kwalificatie naar 'n derde tijd. Kevin Verhoeven naar ‘n zesde tijd.  Race 1 was super spannend. Op 'n kwart van de race zag Specken zijn kans, de nummers 1, 2 en 3 kwamen op bocht 5 af, Guust aan de buitenkant! Hij remde de nummers 1 en 2 in de bocht eruit en nam de koppositie over. Even later stootte Verhoeven door naar ’n derde plaats. Op 'n kwart voor het einde van de race verloor Specken zijn koppositie. Specken werd 2e en Verhoeven werd 3e. Tijdens de start van race 2 zat Verhoeven er goed bij en kwam als tweede bij de eerste bocht, Specken pakte positie 3. Verhoeven en Specken maakten er ’n spannende race van en wisselden 2 keer van plek. De koppositie was in deze race helaas niet haalbaar voor de KCHW-rijders. HW-karter Jarno Opmeer (8) uit ’s Gravendeel werd 1e in de klasse mini-junioren.

Wedstrijdverslag 13-7 NK3 Berghem (NB)

De kwalificatie
De kwalificatie

Vrijdagmiddag vertrokken we (pappa en ik) naar de kartbaan in Berghem. We kwamen in wat files maar na 1 uur en 3 kwartier waren we er. Toen we aan kwamen hing er een donker grijze lucht boven dus besloten we te wachten tot na het eten met de tent op zetten.

Zaterdag gingen we trainen. Na de eerste training hadden we 1 seconde achterstand op Lucas die met een nieuwe Interpid kart en een nieuwe TM motor reed. Na de eerste training hadden we actie ondernomen en hadden we dit gat verkleind. Zondag met de trainingen zaten we bijna 3 tiende achter Lucas en 2 tiende achter Kevin V. We hadden ongeveer alles al in het frame geprobeerd, dus besloten we de andere motor erop te zetten. Dit bleek met het tijdrijden een goede keus, want ik reed naar een 3e tijd achter Leon en Lucas. In race I maakte Leon een beetje een valse start en lag op kop. Ik wist op plaats 3 te blijven. Op een kwart van de race verdedigde Leon zijn plek en ging naar de binnenkant van de baan met Lucas naast zich. doordat ze dit deden verloren ze snelheid en zag ik de kans op via de buitenkant naar plek 1 te schuiven. Maar 4 rondjes voor het einde haalde Lucas mij in, omdat ik verkeerd het rechte eind op ging. Uitslag race I: Lucas 1, Ik 2, Kevin V 3, Leon 4, Kevin C 5. Race II mocht ik als 2e starten, maar Kevin V zat er in de 1e bocht goed bij en pakte de 2e plek. Kevin V en ik wisselde 2 keer van plek tewijl Lucas weg reed. Uitslag race II: Lucas 1, Kevin V 2, Ik 3, Leon 4, Kevin C 5.

Dagklassement: Lucas 1, Ik 2, Kevin V 3, Leon 4, Kevin C 5.

 

Guust               

Wedstrijdverslag 1-6 clubrace 3

Race 1
Race 1

Zondag 1 juni werd de derde van vijf clubwedstrijden verreden. Uiteraard werd de zaterdag voorafgaand getrained. Maurice en Guust hadden grote moeite om tot 'n goede afstelling van de kart te komen. Op Lelystad ging de kart als 'n speer, op Strijen kwamen ze tienden van seconden tekort op de snelste KF3 karters.

Zondag moest het gebeuren. 's Morgens nog wat gesteld, maar door omstandigheden zelfs geen tijd genoeg om nieuwe banden op te leggen. Dus Guust moest het doen met de oude banden. In de KF3 klasse reden 1 meisje en 6 jongens. Guust reed naar 'n 4e tijd bij de kwalificatie. In race 1 had hij 'n goede start, maar hij kon niet mee met Kim en Kevin. Dimitri wist hij nog 'n paar ronden achter zich te houden. Hij finishte als 4e.

Race 2 startte hij achter Kevin aan de buitenkant, de 3 rijders aan de binnenkant Kim, Dimitri en Max v M hadden 'n goede start en Guust kon alleen maar aansluiten op plek 5, zo eindigde de race ook.

Dagklassement: Kim 1, Kevin 2, Dimitri 3, Guust 4 en Max v M 5

Persbericht 26-5

De Schakel 29-5 Het Kompas 30-5
De Schakel 29-5 Het Kompas 30-5

Succes HW-karters

 

Hoeksche Waard. Zondag 25 mei werd op het Midland Circuit in Lelystad voor de KF3 klasse het 2e van 6 wedstrijdevenementen verreden om het NFK Nederlands Kampioenschap. KCN rijders Kevin Verhoeven (12) uit Mijnsheerenland en Guust Specken (11) uit Heinenoord behaalden in het dagklassement respectievelijk de 1e en 2e plaats.

De kwalificatie voor de start-posities van race 1 werd verreden in de regen. In ’n veld van 10 rijders reden Verhoeven en Specken naar de 3e en de 7e tijd.

Gelukkig was het droog tijdens race 1 en race 2. De “rollende start” van race 1 ging soepel en Verhoeven zat mooi vooraan en die plek  behield hij de hele race: 15 minuten én 2 ronden. Specken moest zijn best doen voor elk plekje. In ronde vijf schoof hij met twee anderen de baan uit, hij verloor ’n aantal plaatsen, maar hij kon gelukkig direct zijn race vervolgen. Later in de race ontweek hij op tijd 2 karts tijdens ’n gele vlag situatie. De eerste race won Verhoeven en Specken behaalde de vierde plek.

Bij de start van race 2 weifelde Verhoeven door ’n valse start situatie, de race ging echter gewoon door. Specken was toen al achter zijn voorligger aan die hij in ronde één inhaalde. De hele race behield Specken zijn koppositie en liep zelfs zes seconden uit. Verhoeven streed voor wat hij waard was, maar het lukte hem niet zijn voorganger in te halen. Uitslag van race 2: Specken één en Verhoeven finishte als derde.

HW-karter Jarno Opmeer (8) uit ‘s-Gravendeel werd 4e in de klasse mini-junioren.

1 Juni zijn de karters weer paraat op hun thuiscircuit, tijdens de derde Clubrace op de Strijense kartbaan van de K.C.H.W.

25-5 Wedstrijdverslag NK 2 Lelystad

Race 2
Race 2

Zondag 25 mei werd op het Midland circuit in Lelystad voor de klasse 02 het 2e van 6 wedstrijden om het NFK Nederlands Kampioenschap verreden. Op zaterdag zaten we er lekker bij.

Op zondag met de trainingen was ik de snelste met Kim. In de kwalficatie was het nat en reed ik naar een 7e plaats toe. 

Race 1 was heel spannend, ik had een goede start vanaf plek 7, en klom naar een 5e plek. Eén ronde na de start schoof Leon de baan uit en lag ik 4e. Intussen lagen Kevin C en Kevin V vooraan, maar Kevin C verremde zich en Maks M schoot daar boven op. Ik kon hun ontwijken, maar schoot ook de baan uit. Ik kon gelukkig snel de baan weer op komen. Intussen was Kevin C zijn kart uit gekomen en kon zijn weg niet vervolgen, later bleek dat hij zijn pols gekneusd had. Maar de race was nog niet voorbij, want Leon en Dimitri gingen ook nog even op elkaar. Ik kon ze ontwijken maar kwam daardoor wel op het rubber en schoot half de baan uit. Voor de rest liep de race voorspoedig. Uitslag race 1: 1 Kevin V, 2 Lucas, 3 Kim, 4 ik. 

In race 2 had Lucas een valse start, maar die werd goed gegeven. Al gelijk op het rechte eind haalde ik Lucas buitenom in. Zo bleef het de hele race. Uitslag race 2: 1 ik, 2 Lucas, 3 Kevin V, 4 Kim.

Uitslag NK: 1 Kevin V, 2 ik, 3 Lucas, 4 Kim, 5 Maks M.

 

Guust        

Grand Prix Strijen 11 en 12 mei

Grand Prix Strijen 11 en 12 mei

Tijdens het pinksterweekend werd de Strijense Grand Prix op het KCHW circuit verreden. Met op zondag 'n speciale demo van 'n motorrijder met 2 assistentes en 'n demo van 'n cross auto. Op maandag kwamen de histo karts in actie tijdens 2 races.

 

Op zondag begonnen de trainingen goed, we reden op oudere banden en zaten er goed bij. Met tijdrijden had ik de 2e plaats en Kevin had de pole. Het kwam ook een beetje, omdat Kim een half rechte eind voor me reed. De 1e race ging goed en ik had een perfecte start, gelijk achter Kevin aan, 2e dus en zo bleef het de hele race. Voor zondag waren we klaar.

Op maandag gingen we eerst trainen, dat deden we weer op oudere banden. Voor race 2 kon ik weer als tweede starten. Ook nu had ik een super start, maar Kim kwam ook om een hoekje kijken en we zaten naast elkaar in bocht één. De volgende bocht gaat de andere kant op, dus kon ik voor Kim blijven. Maar naar mate de race vorderde, werd mijn motor te warm, maar toch kon ik de race uit rijden. Na de race kwamen we er achter dat er een moer los was geraakt en dat die door één kant van de motor was gaan rommelen. Die moer vonden we uit eindelijk in duizend stukjes terug. Er was meer dan alleen dat, want ook een tandwiel was helemaal kapot gegaan door die moer. Gelukkig hadden we nog een reserve motor bij ons en konden we met hulp van Paul (vader van Kevin) de onderdelen ombouwen. 

Bij de finale race mocht ik als 2e starten. De start ging weer goed, weer kwam Kim om een hoekje kijken maar ik hield de 2e plaats. Achter Kim bevond zich Maks M die Kim een tikje gaf en Kim stond toen laatste achter Max V. Het lukte Kim om langs Max V te komen, maar niet langs Maks M, want toen Maks M op het rechte eind het gat dicht hield, moest Kim zo hard remmen dat ze van de baan af schoot. Max V was nog ver genoeg om haar van 'n 4e plaats af te houden. Voorin deze race was Kevin nog te snel voor mij, maar ik kom er aan! Kevin bleef 1 en ik 2. 

Uitslag Grand Prix: 1 Kevin, 2 Ik, 3 Kim, 4 Maks M, 5 Max V, 6 Luc.

 

Guust

You Tube

Tijdens de 4e KCHW Clubwedstrijd (2007) werd 'n filmpje gemaakt van race 2. Beleef deze spannende race van de mini-junioren klasse opnieuw, met Guust en Dimitri in de hoofdrollen, via onderstaande link. Met dank aan Roel.

13-4 Wedstrijdverslag NK 1 Veldhoven

Race 2
Race 2
Na de zaterdag vol trainingssessies hadden coureur en monteur eigenlijk nog niet de juiste afstelling te pakken. Dus het kwam aan op de wedstrijddag. 's Nachts hadden we al 'n paar kleine buitjes gehad op het circuit en in de ochtend beloofde de lucht niet veel goeds.
De vrije training werd op oude slicks gereden. Deze beëindigde Guust voortijdig, omdat 'n spoorstang los zat. Voor z'n gevoel kon hij goed mee komen.
Voor het tijdrijden was er net 'n flinke bui gevallen. De baan was nog niet droog gereden door andere klassen, dus besloten de mannen op oude regenbanden weg te gaan. Guust zette 'n niet onverdienstelijke 6e plaats neer.
De mannen hielden de lucht scherp in de gaten en inspecteerden de baan, ze besloten op nieuwe slicks weg te gaan, wel voor alle zekerheid de regenbanden mee op de kar. Alle 12 rijders gingen op slicks weg voor race 1. Na 'n ronde opwarmen en 'n ronde formeren, gingen ze goed onder de startvlag door. Guust moet nog wennen aan de rollende start en verloor behoorlijk wat plekken, als 9e kwam hij bij bocht 2. Tijdens de 15 minuten en 2 ronden durende race deed hij erg zijn best. Haalde nog tegenstanders in, maar werd in de tweede helft van de wedstrijd uit de baan getikt. Hij draaide 'n 360 rondje over het gras herstelde zich en vervolgde weer zijn race. Resultaat 10e plek.
Voor race twee moest er gesleuteld worden: 'n kromme stuurstang moest vervangen worden. Maar hij was niet de einige. De KF3 monteurs om ons heen waren driftig aan 't sleutelen. Bij Kim was haar frame zelfs gescheurd, na wat overredingskracht van KF3 ouders werd haar frame toch gelast en reed ze naar 'n mooie 3e plek in race 2!
De zon scheen bij aanvang van race 2. Het veld ging op pad na 2 valse starts van de nummer 2. De derde doorgang ging goed. Voor de eerste 2 bochten werd het veld behoorlijk door elkaar geschut door wat botsinkjes. Kim en Guust stuurden er goed langs, ze reden respectievelijk op 'n derde en vierde plek. Guust had de hele race Chantal en Dimitri pal achter zich aan. Gelukkig kon hij stand houden. Guust kwam als vierde binnen achter Kevin, Giovanna en Kim.
Dagklassement: Kevin V, Giovanna, Chantal, Dimitri, Kim, Guust.
Voor monteur en coureur was het een zeer leerzaam weekend!

6-4 Wedstrijdverslag KCHW Clubrace 2

Formatie ronde
Formatie ronde

De weergoden werkten mee deze dag, de voorspelde winterse buien bleven de Strijense kartbaan bespaard. De zon deed zelfs z'n best. Guust had 'n goede vrije training. Bij het tijdrijden zette hij 'n derde tijd neer en daarom mocht hij bij race I in de binnenbocht starten achter Kevin Verhoeven.
De KF3 klasse start met 'n "rollende start": In formatie blijven rijden totaan de startstreep en hard door knallen en dan weer remmen voor de eerste bocht! Daar ging het mis. Guust, Kevin en later Olivier stuiterden uit de bocht. De wedstrijd werd stilgelegd, zodat de ehbo Kevin kon helpen, hij had erge last van z'n pols en werd doorverwezen voor 'n foto in het ziekenhuis, gelukkig bleek dat z'n pols niet gebroken was, maar gekneusd.
De race werd vervolgd met de overige 7 rijders. Guust lukte het om na één ronde de kop over te nemen van Kim, die 'n mooie start had. Hij liet z'n koppositie niet meer los. Uitslag race I Guust 1, Kim 2, Dimitri 3.
Race 2 had Guust een goede start. Dimitri kon meeliften en volgde. Vier rondjes voor het einde van de wedstrijd lukte het Dimitri toch om Guust in te halen. Uitslag race II: Dimitri 1, Guust 2 en Kim 3
Dagklassement van vandaag: Guust 1, Dimitri 2 en Kim 3
Na de prijsuitreiking was Kevin er gelukkig ook weer bij om nog even na te praten.

Verslag 15 t/m 17-02-2008 Lonato

Vrijdag 15 tot en met zondag 17 februari ben ik met mijn pappa en Kevin Verhoeven naar Lonato (Italië) geweest.

Vrijdag middag na school ben ik met de auto van mijn moeder naar Kevin gereden. Nadat we Kevin hadden opgehaald, gingen we naar Schiphol. Onderweg viel het heel erg mee, we waren al snel op Schiphol. Uiteindelijk hebben we onze auto neergezet op Schiphol - gelukkig konden we nog een plekje vinden - en gingen we met de vliegtuigbus naar de vertrekhal. In de vertrekhal was het niet zo druk, we waren immers als eerste aan de beurt bij het inchecken, daarna moesten we door de poortjes waar je gekontroleerd wordt. Daar kwamen we gelukkig snel en goed door heen. Het was nu ongeveer 5.00u en we moesten de lucht in om 7.00u dus gingen we even eten in een klein restaurantje in het andere gedeelte van de vertrekhal. Eenmaal klaar met eten gingen we naar het vliegtuig, dat was echt heel grappig, omdat er roltrappen op de grond lagen en als je hard ging rennen liep je ongeveer even hard als een hardloper, dat is wel leuk. Toen we in het vliegtuig waren, moesten we eerst helemaal naar de andere kant van het vliegveld taxieën. Toen we opstegen vond ik het wel een beetje eng, omdat ik al 2 jaar niet meer gevlogen had. De reis duurde ongeveer 1.20u niet al te lang dus. We vlogen op Milan-Oriol. Toen we aankwamen in Italië was het al 11.00u. Pappa kon gelukkig een autootje regelen. We kregen een FIAT(je) Panda we waren het er allemaal mee eens: het was onze sportauto! Toen we de snelweg op gingen was het al gelijk raak, wat we in Nederland niet hadden, file. We werden (gelukkig) omgeleid door het navigatie systeem. Binnendoor ging het ook niet helemaal lekker, daar kregen we ook omleidingen maar nu door de weg. Eenmaal bij het hotel aangekomen was het middenacht. In het hotel waren Henk en Jany er ook. Ik mocht met Kevin in een kamer. We moesten toch al om 7.30u opstaan. De weg naar het circuit was zo'n 10 km.

Zaterdag was de eerste dag dat WIJ het circuit konden bezoeken. Zaterdag was ook de dag van de series. Het was enorm leuk om te zien hoe het daar ging in Italië. We hadden helaas de KF3 niet zien rijden, want daar waren we te laat voor. We waren wel op tijd voor de KF2, dat was een klasse waar echt bijna 160 mensen in reden. Het was enorm spectaculair om dat te zien. Ze zaten niet met z'n 160igen op de baan gelukkig, want anders had het een super slagveld geworden. Na de KF2 hadden we dan ook nog de KF1 (die Kevin en ik nog nooit hadden zien rijden), dat was ook wel leuk om te zien alleen waren die niet met 160 man. Opeens kwamen de series zonder dat het omgeroepen werd (ik verstond er toch niks van). Toen zagen we wel de KF3. De KF3 was ook wel een druk bezocht veld daar reden ongeveer 140 man in. Er reden ook best veel Nederlanders in de KF3. Toen we weer terug in het hotel waren moesten we ons opfrissen en omkleden. We aten in het hotel net als 's ochtens. Er waren geen PIZZA'S en de macaroni was in wodka saus, dus dat was ook niet een al te best plan. Uiteindelijk heb ik dan maar een Hollandse biefstuk op.

Zondag was ook heel leuk het was immers de dag van de  beslisende races. Toen ging het er nog harder aan toe. In de finale van de KF3 leek Nyk de Vries te domineren voor de Nederlanders, ook al was hij samen met Joey Elkerbout de enige Nederlanders op zondag. In de laatste bocht deed Nyk de Vries nog een totaal onverwachte actie, hij kwam ongeveer van 15m en remde iemand kei hard uit tot op een paar meter voor de finish bleef die ander jongen Nyk voor. In de KF1 was er ook nog een totaal onverwachte actie, de nummer één verdedigde zijn plek zeer goed, toen ineens in de slotfase er iemand over de kop ging. Hij kwam met volle vaart aan zette en reedt toen vol over de schuine kussens heen. Na deze actie zat de wedstrijd er op. De grote teams bleven nog een dag of 2 trainen en de kleinere teams gingen huiswaarts net als wij. Wij gingen met onze sportauto richting het vliegveld en gelukkig was het nu niet zo druk op de weg. We moesten op Milan-Oriol weer hetzelfde doen als op Schiphol. Ik vond het nu minder eng in het viegtuig en we waren nu 1.40u onderweg. Toen we aankwamen was het 1.00u. Toen we de auto opgezocht hadden gingen we naar huis en toen kon ik lekker net als Kevin me bedje bezoeken. Het was een super leuk weekend.

Guust 

Hoeksche Waard Magazine feb/mrt 2008

Zie ook album "1997-2008 Overig"
Zie ook album "1997-2008 Overig"
Kart Club Hoeksche Waard (KCHW)
Enige kartclub in Nederland die cursus verzorgt voor jeugdige karters
Tekst: Kees van der Wal
Terwijl het aantal binnenkartbanen nog steeds toeneemt, zijn er nog maar 9 outdoor kartcircuits in Nederland. Het aantal zal nog verder afnemen door strengere milieueisen en geluidsoverlast. De meest ambitieuze kartclub met een buitencircuit bevindt zich in Strijen: KCHW.
In 1965 is de Skelterclub (later Kartclub) HW opgericht en op de baan in Strijen gaan rijden. Daarvoor werd er op boerenerven en op het terrein van de KONI gereden.
De club heeft inmiddels vele nationale en internationale kampioenen voortgebracht. De meest recente kampioen van Nederland is de 11-jarige Guust Specken, zoon van bestuurslid Maurice Specken, in de mini juniorklasse. Maurice vertelt wat er aan faciliteiten op het circuit aanwezig zijn: 'Het circuit is korter dan andere circuits in Nederland, 620 meter, maar voldoet aan alle technische eisen wat veiligheid betreft, maar ook qua tijdwaarneming. Er is een tribune, kantine, sanitaire voorzieningen, rennerskwartier, ruimte voor instructies en prijsuitreikingen, plaats om te sleutelen (altijd op een milieuzeil) en een parkeerterrein.' Als enige kartclub in Nederland geeft de KCHW cursus aan beginnende karters van 6 tot 12 jaar om hen in 6 zaterdagochtenden de fijne kneepjes van het karten bij te brengen.
Ook worden de monteurs en begeleiders geïnformeerd over het afstellen van de kart, veiligheid en begeleiding. Guust is ook naar deze cursus geweest. 'Drie jaar geleden heeft mijn vader een oude kart opgeknapt en heb ik de cursus gevolgd. Je kunt alleen maar meedoen als je zelf je kart meebrengt en je uitrusting hebt met een helm, race overall, handschoenen, nek- en borstbeschermer en enkelbeschermende schoenen.' Volgens Maurice is karting de basisschool voor autosport: 'Vele toppers zijn op een kart begonnen om later internationale furore te maken. Een mooi voorbeeld is de huidige wereldkampioen formule 1, Kimi Raikonen, die zelfs in 1998 nog trainingsrondjes in Strijen heeft gereden.' De klassen waarin men rijdt zijn afhankelijk van leeftijd en gewicht: naast de mini juniorenklasse waarin men tot 12 jaar rijdt, zijn er de KF3 voor 11 tot 15 jaar met een gewicht van 145kg, de KF2 voor 14 tot 18 jaar met een gewicht van 156kg en de KF1 van 156kg maar met meer vermogen. Om het goede gewicht te bereiken wordt de kart verzwaard met lood. Al deze klassen hebben eeb automatische versnelling. Omdat er steeds hogere eisen worden gesteld aan de geluidsproductie zijn de motoren met luchtkoeling inmiddels vervangen door waterkoeling. Guust vertelt hoe een westrijddag eruitziet: 'Na de inschrijving wordt de kart en de kleding van de rijder gecontroleerd of alles aan de veiligheidsnormen voldoet. Daarna mogen de karts per klasse een kwartier trainen op de baan. Exact na 15 minuten moet men de baan verlaten, want dan komt de voglende klasse. Tenslotte volgt dan de echte race over drie manches.' Het is ook van belang dat de rijder in goede conditie is, als je alleen al weet dat de helm ruim 1 kilo weegt. Vrije trainingen zijn er elke zaterdag van 11 to 18 uur en zomers ook op woensdag van 12 tot 18 uur. Per uur mag men 20 minuten op het circuit. Maurice vult aan welke wedstrijden er per jaar gereden worden in Strijen: 'Vijf clubwedstrijden, de Nederlandse Grand Prix tijdens het Pinksterweekend en het Zuid-Hollands kampioenschap. Alle wedstrijden staan ook open voor inschrijving van niet-leden van de vereniging.' Verder vindt hij het erg belangrijk dat vooral jongelui weer geïnteresseerd raken in techniek en lekker gaan sleutelen aan motoren en niet achter de computer blijven hangen.
De vereniging draait op vrijwilligers die zich bezighouden met alles wat er bij een wedstrijd komt kijken, van in startpositie zetten van de karts, het hanteren van start-, wedstrijd- en finishvlag, tijdregistratie en verzorging tot het verrichten van technische controles. Als Guust 13 jaar is mag hij internationale wedstrijden gaan rijden. Wie weet treedt hij ooit in de voetsporen van Kimi Raikonen.
De Kartbaan Strijen is gelegen aan de Voorweg 1 en is bereikbaar onder telefoonnummer 078-6742452. Inlichtingen vindt u verder op de website www.kartbaanstrijen.nl

Hoeksche Waard Radio FM 96.0

Hoeksche Waard Radio FM 96.0
Zaterdag 22 december was Guust te gast in de opname studio van onze regionale omroep. In het kader van 'n eindejaars sport uitzending mocht Guust komen praten over zijn kartsport en over het feit dat hij Nederlands Kampioen 2007 geworden is.
Het was 'n leuke ervaring om mee te maken. We zaten in 'n opname studio naast presentator Michel de Baat achter grote microfoons. Tegenover ons, achter 'n groot paneel met knoppen en computerscherm technicus Jan Tuinder. Na het inleidende verhaal van presentator Michel liet  technicus Jan muziek horen, tijdens de muziek konden we even met elkaar praten en als het liedje bijna afgelopen was, gaf Jan 'n seintje "20 seconden!" Dan moest je weer even stil zijn.
Michel stelde leuke vragen. Guust vertelde over zijn start in de kartsport in 2004, wat hij bij de mini-cursussen leerde, zijn kartuitrusting en hij vertelde over zijn bokalen. Maurice als monteur mocht ook wat zaken toelichten. Het interview werd afgewisseld met muziek en het uur was eigenlijk zo voorbij.
Na de opname kregen we nog 'n rondleiding door het gebouw, het was erg leuk om te zien en om 'n keer mee te maken.
Op de site www.oproephw.nl is bij "gemiste uitzending" het interview te beluisteren. Scrol even naar zaterdag 22 december 14:00uur.

Kompas 14-12

Kompas 14-12
Huldiging Nederlands Kartkampioen Guust

HEINENOORD - Dinsdagmorgen 11 december is Guust Specken gehuldigd door alle leerlingen en leerkrachten. Guust is zelf groep 8-leerling van openbare basisschool "Het Anker" te Heinenoord. Zijn medescholieren vormden een menselijke haag waartussen hij richting het podium liep. Ondertussen zong iedereen: Lang zal hij leven!
Bij het podium aangekomen stonden al zijn bekers en bokalen mooi te blinken. Op een laptop waren hoogtepunten uit zijn races te zien. Guust is Nederlands Kampioen, clubkampioen van de Kart Club Hoeksche Waard (KCHW), hij heeft de cup der Lage Landen, de Hofka Bokaal en de Lotta Hellberg Wisseltrofee gewonnen. Dit alles in de klasse Mini Junioren. Directeur Mineke Nieuwenhuis hield een toespraak en gaf Guust een ere-medaille van chocolade. Hierna zongen en juichten alle leerlingen Guust toe. Het Anker is trots op haar ster. Guust's site (guustspecken.nl) is ook zeker een bezoekje waard.

Maasstad 13-12

Maasstad 13-12
Karter Guust Specken nederlands kampioen

HEINENOORD - Afgelopen wedstrijdseizoen heeft de tienjarige karter Guust Specken uit Heinenoord een gigantische prestatie geleverd: 3 Series wedstrijden heeft hij als kampioen afgesloten. Bij het Zuid Hollands Kampioenschap werd hij derde. Bij elke wedstrijd in 2007 inde hij 'n beker; in totaal 16 stuks. Zaterdag 1 december waren de eerste 2 huldigingen op nationaal en cup niveau. (NAB NFK kampioenen en de HB Cup kampioenen) Guust ontving uit handen van de heer Hoogenboom opnieuw de Cup der Lage Landen. Uit handen van Sylvia en Tom ontving Guust als Nederlands Kampioen Mini Junioren A1 klasse 'n mooi aandenken met gouden helm én 'n gouden krans met rood wit blauw lint met zijn naam erop. Zaterdag 8 december kreeg hij de bokaal voor het KCHW clubkampioenschap uitgereikt en dinsdag 11 december werd hij in de grote hal van de openbare basisschool Het Anker gehuldigd als Nederlands Kampioen Karten in de mini junioren klasse.

AD Hoeksche Waard Dichtbij 12-12-2007

AD Hoeksche Waard Dichtbij 12-12-2007
Kartkampioen Guust Specken gehuldigd
HEINENOORD
Op basisschool Het Anker in Heinenoord is de 10-jarige Guust Specken gistermorgen flink in het zonnetje gezet. Zo mocht hij na zijn feestelijke huldiging aan zijn schoolgenootjes uitleggen hoe en waarmee hij onlangs Nederlands kampioen karten is geworden. Dat gebeurde in de klasse Mini Junioren.
Drie jaar geleden stapte hij voor het eerst in een kartje op de kartbaan in Strijen. Sinds die tijd is hij verknocht aan het karten.
In oktober van dit jaar veroverde Specken het Nederlands Kampioenschap. Hij won de titel tijdens de laatste van zes wedstrijddagen op het kartcircuit van Lelystad. Daar schreed het jonge karttalent beide manches op zijn naam. Eerder won hij al de Cup der Lage Landen.

11-12

Huldiging Nederlands Kampioen 
Openbare basis school het Anker in Heinenoord huldigde dinsdag ochtend 11 december haar Nederlands Kampioen Karten in de klasse Mini Junioren. Guust Specken (10 jaar) moest van Juf Mineke, de directrice van de school, nog maar ’n keer uitleggen aan al de leerlingen, waarmee hij precies Nederlands Kampioen geworden is. Zeker de kleuters uit groep 1 en 2 vonden zijn verhaal over ’n skelter met ’n motor heel spannend.
Het is ook ’n kleine jongens droom die uitgekomen is voor Guust.
Drie jaar geleden toen hij bijna 8 was stapte hij voor het eerst in ’n kartje op de kartbaan in Strijen. Sinds die tijd is hij helemaal verk(n)ocht. Wat vind je dan zo leuk? “De snelheid natuurlijk!” Familie, vrienden, klasgenoten en zelfs zijn juf, die hem een wedstrijd hebben zien rijden, stellen deze vraag niet meer. Zij werden zelf gegrepen door de spanning van het racen.
Dit jaar werd al het trainen, hard rijden, en knap sleutelwerk beloond met winst in de drie series kart wedstrijden. Van veel emotionele waarde is de “Lotta Hellberg Wisseltrofee” voor meest belovende jonge karter. De trofee staat voor vechtlust, kracht en doorzettingsvermogen. Ook heel bijzonder, naast zijn bokalen voor de kampioenschappen, is de behaalde beker van zijn kart club in Strijen, ook wel de “Hofka Bokaal” genoemd, op deze wisselbeker staan alle clubkampioenen sinds het jaar 1968 (zelfs vaders en zoons), met nu als jongste kampioen in 2007 dus Guust Specken.

Wedstrijdverslag 4-11

Wedstrijdverslag 4-11

Drie jaar na het begin van zijn kartcarriere reed Guust afgelopen zondag zijn laatste wedstrijd in de Mini Junioren Klasse op het kartcircuit van Strijen. 
Beide races schreef hij op zijn naam: In race 1 vertrok Guust vanaf P4, maar hij had zo'n goede start, dat hij de leiding nam en niet meer afstond, tot hij 2 rondes voor het einde 'n achterblijver moest dubbelen en Max Koebolt vanaf plaats 2 de kop overnam. In de laatste ronde kon hij Max weer inhalen en finishte Guust als eerste.
Race 2 startte Guust vanaf pole en liet deze positie niet meer gaan. De zwart-wit geblokte finishvlag zwaaide na 'n race van 12 minuten plus twee ronden, als eerste voor hem. In de uitrij ronde naar de pits kreeg Guust de Nederlandse vlag aangereikt en reed hij, als de nieuwe KCHW clubkampioen 2007 voor eigen publiek, 'n ere ronde met de drie-kleur. Na de race liet de coureur de kinder-champagnekurk knallen van de fles en spoot de champagne over zijn kart en in bekers voor zijn vrienden.

Guust scoorde dit kartseizoen 'n hattrick! Hij schreef drie series van kartwedstrijden op zijn naam: De HB Cup der Lage Landen, vier wedstrijddagen in België en Nederland. Het NAB Nederlands Kampioenschap, zes wedstrijddagen en als laatste het KCHW clubkampioenschap, vijf wedstrijddagen. Tijdens het Zuid-Hollands kampioenschap werd Guust derde.

De kampioenskart, waarmee hij zijn successen behaalde, de KCN Mini Vankart met 60cc Parilla motor hangt de jonge karter nog niet aan de wilgen. Deze winter is hij voorrijder tijdens de K.C.H.W. mini cursus van zes ochtenden. Hij laat dan beginnende jonge karters vanuit heel Nederland de ideale lijnen van het Strijense circuit zien.

Volgend jaar is Guust weer herkenbaar aan zijn nummer 36, maar dan in de KF3 klasse met 'n KCN VanKart met 125cc motor. Dat wordt dus weer veel trainen.

AD Hoeksche Waard Dichtbij 16-10-2007

AD Hoeksche Waard Dichtbij 16-10-2007

HEINENOORD
Na de Cup der Lage Landen heeft het 10-jarige karttalent Guust Specken uit Heinenoord afgelopen weekeinde ook het Nederlandse kampioenschap in zijn klasse veroverd.
Hij won de titel tijdens de laatste van zes wedstrijddagen op het kartcircuit in Lelystad. Daar schreef Guust beide manches op zijn naam, waarna hij een ererondje kon maken met een rood-wit-blauwe vlag.
Ook 's avonds thuis in Heinenoord werd de overwinning gevierd. Buren waren zo attent geweest om de tuinpoort van de familie Specken te versieren met een spandoek, slingers en balonnen.
Juffrouw Miranda van Het Anker, die bij de kampioenswedstrijd aanwezig was, zegde toe dat Guust ook op zijn school zal worden gehuldigd. Op 4 november komt er vrijwel zeker nog een reden tot feesten bij: het kampioenschap van de kartclub in Strijen kan de  jonge karter nauwelijks meer ontgaan.

 

https://www.ad.nl/ad/nl/1012/Binnenland/article/detail/2239584/2007/10/16/10-jarige-karter-Guust-ook-Nederlands-kampioen.dhtml

Wedstrijdverslag 14-10-2007

Wedstrijdverslag 14-10-2007
Zaterdagochtend installeerden wij ons in het rennerskwartier van het Midland Circuit in Lelystad voor het laatste van 6 NK's. Guust en Maurice maakten er 'n mooie trainingsdag van. Zaterdagmiddag werd ingeschreven, dus konden we zondagochtend uitslapen tot 8:00u! Voor de 6 jongens en 2 meisjes van de mini junioren A1 klasse begon de vrije training om 9:00u. Het grootste gedeelte van het circuit lag toen al in de zon. Guust ging lekker van start, halverwege kwam hij Kevin tegen en de jongens maakten er maar gelijk 'n onderling wedstrijdje van. Goedemorgen! Om 10:50u volgde de rijdersbespreking en direct erna volgde het tijdrijden van de A1 mini's. Guust reed mooie ronden en 'n snelste ronde tijd van 43:46 seconden.
Voor race I van start ging ontvingen we 'n delegatie aanmoedigers uit Guust z'n klas. Juf Miranda, Gerard en Bas bedankt voor het rijden van Yara, Jeffrey, Randy, Mike, Jakob, Koen en Goof! Lelystad heeft jullie vast gehoord!
Guust had 'n goede start vanaf koppositie, Kim had ook 'n mooie start en ze kwamen eventjes los van de rest van het veld. Kim reed drie ronden op P2. Guust zat inmiddels goed in de race en trok 'n gat. Kevin en Chermaine zetten de achtervolging in. Het was 'n mooie race, Guust reed elke ronde voorop met 'n voorsprong van zo'n 3 seconden en zo finishten ze ook. Guust 1, Kevin 2, Chermaine 3, Kim 4 en Jarno 5.
Bij race II had Guust wederom 'n goede start, Kenneth had 'n super start, komend van de 4e startrij, kwam hij buitenom en volgde Guust door de 1e lange bocht van deze 'oval'-baan. Hij kon niet stand houden want in ronde 2 zat Kevin er weer goed bij. Het gat tussen de nummers 1 en 2 was niet zo groot als in race II, maar groot genoeg voor Guust. Na 15 minuten en 2 ronden zwaaide de zwart-wit geblokte vlag als eerste voor hem. Het resultaat van race II was hetzelfde als de eerste race.
Guust kreeg in z'n uitrij ronde de Nederlandse vlag aangereikt, hij reed met vlag in de hand 'n extra ere ronde over het circuit. Al de mensen op de baan én op de tribunes klapten voor de NEDERLANDS KAMPIOEN 2007. 's Middags na de technische keuring knalden de champagne kurken en vierden we naast Guust z'n KCN VanKart alvast 'n feestje. Jany en Juf Miranda ook bedankt voor de champagne!

Wedstrijdverslag 23-9-2007

Wedstrijdverslag 23-9-2007

De vierde KCHW clubwedstrijd werd verreden, met in Poule A, 11 jongens aan de start. In poule A rijden de iets meer ervaren mini junioren karters. Alles gaat wat soepeler: tijdrijden, formeren, blauwe vlag situaties, enz. Maurice maakte zaterdagnamiddag de laatste afstellingen in orde, Guust miste tijdens de training nog wat tienden van seconden.
Toen het veld zondagochtend tijdens het tijdrijden op gelijkwaardige clubbanden stond, vervaagden de verschillen. Hij heeft er hard voor moeten rijden, maar met 'n verschil van 38 duizendste! van 'n seconde won Guust het tijdrijden.
Hij mocht race 1 vanaf koppositie starten, met naast hem KCHW clubmaat Dimitri, daarachter Jarno met A2 motor en Max K. Guust had 'n goede start en was als eerste bij de bocht. Guust en Dimitri reden al snel weg bij de rest van het veld. Ze waren zeer aan elkaar gewaagd en verwisselden verschillende keren van plaats 1 en plaats 2. Leuke acties en 'n mooie race. Dimitri won verdient race 1 met Guust op z'n hielen.
Twee uur later volgde race 2, deze was zelfs nog spannender, dan de eerste wedstrijd. Guust startte op de eerste startrij, maar aan de buitenkant. Hij had 'n schitterende start en was als eerste bij de bocht. Élke ronde!!! haalden Guust en Dimitri elkaar in, in de bocht aan het einde van het lange rechte stuk. Gigantisch spannend. Tijdens de tweede helft van de wedstrijd tasten de jongens elkaar wat meer af. Het dubbelen van twee achterblijvers verliep bij beide karters goed. Op het lange rechte stuk keek Guust nog 'n keer achter zich en zag dat het veld zo'n 100 meter achter hem lag, de volgende ronde (de twee na laatste) haalde hij Dimitri in en gaf de koppositie niet meer af. Het was 'n weergaloos spannende wedstrijd. Op het circuit genoten de mensen echt van deze race. Maurice kreeg complimenten over zijn hoge vreugde sprong.
Tijdens de prijsuitreiking werd nog even stilgestaan bij race twee. De speaker noemde het "reclame voor de kartsport, een prachtige wedstrijd zonder dat ze elkaar van de baan af duwden". Deze beker krijgt dan ook 'n speciale plaats. Uitslag dagklassement: Guust 1, Dimitri 2, Max K 3, Max v M 4, Demi 5 en Lars 6. Kijk voor de tussenstand van het clubkampioenschap op www.kartbaanstrijen.nl 

AD Hoeksche Waard Dichtbij 24-8-2007

AD Hoeksche Waard Dichtbij 24-8-2007
'We genieten met ons hele gezin van het karten'
JOHN NIJSSEN
HEINENOORD

Of de Cup der Lage Landen de grootste prijs is die hij tot nu toe met karten in de wacht heeft gesleept? "Nou, ik heb wel eens een hogere beker gewonnen, "zegt Guust Specken in al zijn onschuld.
De stuurmanskunsten van de pas 10-jarige coureur uit Heinenoord zijn komende zondag te bewonderen op het circuit van de Kart Club Hoeksche Waard in Strijen. Een kamer vol glimmende trofeeën verzamelde hij inmiddels in de mini-juniorenklasse. Zondag gaat het om het Zuid-Hollands kampioenschap, maar het hoogste doel voor dit seizoen is de nationale titel. Guust schreef al drie van de vier wedstrijden voor dat kampioenschap op zijn naam.
Opvallend genoeg was het moeder Irma die haar zoontje ruim twee jaar geleden aanspoorde om een open dag op de kartbaan in Strijen te bezoeken. Nee, daar heeft ze later geen spijt van gekregen. Sterker: heel het gezin was vrijwel meteen verk(n)ocht. De kleine Guust bleek bovendien aanleg te bezitten voor de sport. En vader Maurice, gek van alles wat met techniek te maken heeft, kon zijn hart ophalen aan het vele sleutelwerk dat er bij komt kijken.
"Onze dochter Fleur en ik vermaken ons ook prima hoor,"lacht Irma Specken, die onlangs voor en over haar oudste kind een website bouwde. "Tijdens de trainingen op zaterdag trekken wij er meestal lekker samen op uit." 's Zondags bij de wedstrijden is de familie dan weer compleet. Speciaal voor zulke weekends, die in het rennerskwartier worden doorgebracht met allemaal gelijkgestemden, werd een caravan aangeschaft.
"Dat zijn écht leuke vakantie-uitjes,"vindt Guust, die behalve het racen ook graag een potje voetbalt met zijn opponenten. Volgens zijn vader en moeder is karten trouwens, dankzij tal van veiligheidsvoorschriften, niet gevaarlijker dan voetballen.
"De één koopt een groot huis of een dure auto, wij geven ons geld liever hieraan uit,"stellen beide ouders. "Karten is geen goedkope sport, maar je kunt het net zo duur maken als je zelf wilt. Het belangrijkste is dat wij er als gezin veel plezier aan beleven."
Knappe prestaties zijn mooi meegenomen, maar in huize Specken wordt zeker nog niet gedroomd van een toekomst in de autoracerij. Maurice, gedecideerd: "We zijn voor de lol begonnen en het moet boven alles leuk blijven om te doen. We leggen beslist geen druk op Guust zijn schouders. Nu genieten van het moment en niet te ver vooruitkijken."
De wedstrijden om het Zuid-Hollands kampioenschap worden zondag vanaf 12.45 uur verreden. Het adres van de kartbaan in Strijen is Voorweg 1.

Wedstrijdverslag 12-8-2007

Wedstrijdverslag 12-8-2007
Guust heeft afgelopen zondag een succesvolle wedstrijddag gehad op het kartcircuit Amsterdam. De wedstrijd was de vierde en laatste om de HB Cup der Lage Landen 2007.
Op zijn KCN VanKart met A2 motor wist hij het complete rijdersveld (12 jongens en 2 meisjes) van de klassen Mini Junioren A1 en A2 drie keer voor te blijven.
De kwalificatie won hij met 'n ronde van 57.08 seconden. 0.21 Seconden sneller dan nummer twee: A1 rijder Kevin Cremers met 57.29 seconden.
Race I startte na wat oponthoud, maar Guust was goed weg bij de start, achter hem werd geknokt om plaats twee en drie. Na tien minuten en 2 ronden werd Guust als eerste afgevlagd.
In race II toonde Guust weer zijn kwaliteiten als coureur en de technische kwaliteiten van zijn kart. Vóór de regenbuien finishte Guust wederom als eerste. De laatste kartklassen reden hun wedstrijden in de regen wat spectaculaire acties opleverde.
Bij de prijsuitreiking ontving Guust de beker voor de eerste plaats van 't dagklassement én de Cup. Deze wisseltroffee blijft na 3 eerste plaatsen en 1 tweede plaats definitief in Heinenoord.

Kompas 16-3-2007

Kompas 16-3-2007
Super kart van start
OUD BEIJERLAND - Het wedstrijd kart seizoen is weer van start gegaan. Heinenoorder Guust Specken, tien jaar, reed afgelopen zondag zijn eerste wedstrijd in het Belgische Genk: De HB cup der Lage Landen. Alwaar zaterdag onder slechte weersomstandigheden getraind kon worden.
Gelukkig deed de zondag z'n naam eer aan: Het was 'n mooie wedstrijddag voor alle 10 de kart-klassen. Guust Specken komt, net als vorig jaar uit in zijn mini-junioren klasse op een KCN VanKart met een 60cc motor. Zaterdag was de dag van trainen en tegenstanders aftasten. Zondag volgde de wedstrijddag.
Na de vrije training volgde het tijdrijden. Specken zocht de ruimte voor een vrije baan en reed na het warm draaien van zijn banden naar de beste startplek in zijn klasse. De start van de race was rommelig. Hij werd ingehaald door Kim Oomen, ook van de Kart Club Hoeksche Waard. Twee bochten later haalde hij haar weer in. Op het lange rechte stuk werd hij vanachter aangetikt en ondanks een kromme achteras, wist hij toch als eerste te eindigen. Race twee ging van start na wel drie ronden formeren, door een kopstaart botsing in de achterhoede in ronde twee. Secken ging goed van start en kreeg na de race als eerste in zijn mini-junioren klasse de finish vlag.

Kompas 14-3-2007

Kompas 14-3-2007
HEINENOORD - Heinenoorder Guust Specken, 10 jaar, reed afgelopen zondag zijn eerste wedstrijd in het Belgische Genk: De HB cup der Lage Landen. Gelukkig deed de zondag z'n naam eer aan.
Het was een mooie wedstrijddag voor alle 10 de kartklassen. Guust Specken komt, net als vorig jaar, uit in zijn mini-junioren klasse op een KCN VanKart met een 60cc motor. Hij werd twee maal eerste.

Kompas 6-10-2006

Kompas 6-10-2006
SPANNING VOOR GUUST SPECKEN
HEINENOORD - Afgelopen weekend werd het vierde van vijf NAB's NK's karten gereden in Veldhoven. Heinenoorder Guust Specken had met 28 andere mini junioren karters ingeschreven.
Zaterdag werd onder goede weersomstandigheden getraind. Helaas werd de negenjarige Specken in de vierde sessie achterop gereden. De Comer motor liep flinke schade op. De reserve Parilla motor werd op de kart gebouwd en twee sessies later trainde Specken weer mee. Het Vertrouwen had ook 'n deukje gekregen, maar de wilskracht om te presteren een boost. De race mocht hij starten op plaats twee. De eerste race was spannend. Op tweederde van de race maakt de kopploeg van vijf coureurs er een heuse titanenstrijd van, met als gevolg schitterende inhaalacties.
Specken was flink op stoom en voordat de eerste achterblijvers gedubbeld werden, was hij naar plek twee gereden en kon hij weg rijden op de drie achter hem. Kevin Kremers was te sterk, maar Specken behaalde een schitterende tweede plaats. Met de startvlag voor race twee vielen ook de eerste regendruppels. Specken, een goede natte baan rijder, profiteerde daarvan en reed tijdelijk naar de koppositie. Ook dit werd weer een spannende race met als resultaat voor Specken een derde stek tot gevolg. In het dagklassement eindigde Guust Specken als derde.

Kompas 20-9-2006

Kompas 20-9-2006
GUUST DERDE NK KARTEN
HOEKSCHE WAARD - De Hoeksche Waardse karter Guust Specken is bij het derde NK karten (NAB) geëindigd op een verdienstelijke derde plaats.
Tijdens de trainingen op zaterdag reed Guust Specken in zijn nieuwe VanKart al veelbelovende tijden. Zondag na de vrije training zette hij bij het tijdrijden een derde tijd neer. De eerste race was een mooie, maar lange race over vijftien minuten plus twee ronden. Guust Specken, gestart vanaf de derde startplaats, reed korte tijd op de tweede plaats, maar verloor deze bij een inhaalactie tijdens het dubbelen van achterblijvers.
In de eerste race eindigde hij op een uitstekende derde plaats. Bij de tweede race had hij weer een goede start, ondanks de mooie baanmet lange rechte stukken zag hij geen kans zijn twee voorgangers in te halen. Ze waren te sterk voor Specken.
Zijn KCHW clubmaat Dimitri Eerhard werd eerste en Specken finishte verdienstelijk als derde. Aan het einde van de dag kon hij de beker voor de derde plaats in ontvangst nemen. De andere Hoeksche Waardse 60cc rijders in het dagklassement waren kevin Verhoeven en Kayleigh Vogelaar. Verhoeven eindigde als zevende, terwijl Vogelaar op de 27e plaats terechtkwam.

Kompas 12-4-2006

Kompas 12-4-2006
HW KARTERS RIJDEN IN DE PRIJZEN
HOEKSCHE WAARD - Vorige week zondag 2 april werd op outdoor kartcircuit Pottendijk in Emmen de eerste van vijf Nederlandse Kampioenschappen (NAB) verreden, in 6 klassen, waaronder de mini junioren. De Hoeksche Waardse karters Kevin Verhoeven (10 jaar) rijdt kart vanaf zijn 5e en Guust Specken (9 jaar) rijdt kart vanaf z'n 7e komen in hun 60cc karts uit in de klasse van de mini junioren.
Vrijdag namiddag vertrokken de jongens met hun gevolg de monteurs (hun vaders) en de verzorging (hun moeders) naar Drenthe. Zaterdag trainen en sleutelen om alles tip top in orde te maken voor de wedstrijden. Na de keuring op zondagmorgen reden 21 jongens en meisjes in de mini klasse hun trainingsrondjes. Bij het tijdrijden hield Kevin Verhoeven zijn hoofd koel, ondanks of mede dankzij de regen en zette de beste tijd neer. Hij startte vanaf pole-position in race 1. Guust Specken als NK debutant mocht vanaf plaats 8 starten. In race 1 kwam Kevin Verhoeven 15/100e seconden tekort en werd 2e. Guust Specken behaalde 'n 8e plaats. In race 2 werd Kevin Verhoeven na 15 ronden 1e en Guust Specken eindigde met een verschil van 3 seconden op een 4e plaats.
Aan het einde van de wedstrijddag volgde de prijsuitreiking aan de eerste 5 rijders van het dagklassement. Guust Specken kon de beker voor de 5e plaats in ontvangst nemen. KCN rijder Kevin Verhoeven, in 2005 nog overall 2e bij de NK, was deze dag de onbetwiste winnaar.